Obavijesti

Sport

Komentari 0

Panathinaikos očitao lekciju 'hrvatskom' Fenerbahčeu...

Panathinaikos očitao lekciju 'hrvatskom' Fenerbahčeu...
1

U 3. kolu Top 16 faze Eurolige odigrano je pet utakmica među kojima je PAO uvjerljivo slavio kod Fenera 77-56. Ukić je ubacio 11 koševa, a Bogdanović samo tri

VIDEO

Košarkaši Panathinaikosa na pravi su način ispravili prošlotjedni domaći poraz protiv Uniksa. U 3. kolu Top 16 faze Eurolige, u skupini G, grčka je momčad u gostima pobijedila Fenerbahçe 77-56.

Stvari su po domaći sastav, kojeg trenira hrvatski strateg Neven Spahija, krenule nizbrdo na samom startu utakmice. Prva je četvrtina završila sa čak 24-9 za PAO i nakon toga više nije bilo povratka. Panathinaikos je čvrstom i tvrdom igrom čuvao prednost i na kraju pobijedio sa 19 poena razlike.

Kaimakoglou je ubacio najviše kod pobjednika - 19 poena uz pet skokova. Mike Batiste je dodao 15 uz pet skokova, a Romain Sato 12 uz deset skokova. Kod Fenerbahçea je hrvatski igrač Roko Ukić bio sa 11 poena drugi strijelac (12 je ubacio Jerrells). Ukić je uz to imao dva skoka, tri asistencije i tri izgubljene lopte. Imao je jako loš 1-7 šut za tri poena, 3-5 za dva i 2-2 s linije slobodnih bacanja. Ukupno je igrao 29 minuta.

Bojan Bogdanović je igrao 26 minuta, te je ubacio tek tri poena. Promašio je jedan šut za dva poena, imao također slabih 1-5 za tri, a jednom je asistirao i jednu loptu izgubio. Treći Hrvat Marko Tomas nije u četvrtak nastupio za Spahijinu momčad.

Nakon ovog rezultata Fener ima omjer 1-2, a Panathinaikos 2-1. Vodeća momčad je ruski Uniks bez poraza (3-0).

Siena odnijela pobjedu i iz Malage

Košarkaši Montepaschi Siene jedna su od četiri momčadi koja je bez poraza nakon tri odigrane utakmice u Top 16 fazi Eurolige. S tim da su dvije ostvarili na vrućim gostujućim parketima.

Nakon slavlja u Madridu kod Reala, talijanska je momčad pobijedila i kod Unicaje u Malagi i to sa 91-68. Sustavno je Siena razbijala suparnika, te je dobila svaku od četvrtina. Imala je toskanska momčad i pet igrača sa 10 postignutih poena i više u momčadi. David Moss je ubacio najviše, 20, uz osam skokova. Kšištof Lavrinovič je ubacio 18, a David Andersen 15 uz šest skokova.

Kod domaćina je hrvatski igrač Luka Žorić odigrao 27 minuta, te je ubacio 11 poena uz sedam skokova i tri asistencije. Imao je šut 5-11, te 1-3 s linije slobodnih bacanja. Hrvoje Perić je igrao 19 minuta i za to vrijeme postigao četiri poena uz četiri skoka. Šutirao je 1-2 i 2-2 za jedan poen. Unicaja se tako sada nalazi u nezavidnom položaju na ljestvici, imaju sva tri poraza u prva tri kola.

Bez Marka Popovića Žalgiris je dugo vremena mučio Barcelonu na njenom parketu. No, zadnju četvrtinu je domaćin dobio sa 31-21 što je uzrokovalo konačnih 94-80. Sa 19 poena je prvi strijelac Katalonaca bio Slovenac Erazem Lorbek, dok je na drugoj strani prednjačio Sonny Weems sa 17. Barcelona ima tri pobjede iz tri utakmice, a litavska momčad obrnuti omjer.

Važnu je pobjedu za drugo mjesto u toj skupini H ostvario Cantu pred svojim navijačima. Pobijedili su Maccabi 82-74 uz odličnu igru Vladimira Micova koji je postigao 17 poena uz devet asistencija. Gianluca Basile je dodao 14 uz 4-7 za tri poena. Na drugoj je strani Keith Langford zabio 16 poena.

Euroliga, TOP 16, 3. kolo:

skupina E:

CSKA - Galatasaray 85-70

Redoslijed: 1. CSKA 3-0, 2. Olympiacos 1-2, 3. Efes Anadolu 1-2, 4. Galatasaray 1-2.

skupina F:

Unicaja - Montepaschi Siena 68-91

Redoslijed: 1. Montepaschi Siena 3-0, 2. Real Madrid 2-1, 3. Bilbao Basket 1-2, 4. Unicaja 0-3.

skupina G:

Fenerbahçe - Panathinaikos 56-77

Redoslijed: 1. Uniks 3-0, 2. Panathinaikos 2-1, 3. Fenerbahçe 1-2, 4. Armani Milano 0-3.

skupina H:

Barcelona - Žalgiris 94-80

Cantu - Maccabi 82-74

Redoslijed: 1. Barcelona 3-0, 2. Cantu 2-1, 3. Maccabi 1-2, 4. Žalgiris 0-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku