Obavijesti

Sport

Komentari 122

Pao i Joseov Chelsea: Modrić asistirao u novoj pobjedi Reala

Pao i Joseov Chelsea: Modrić asistirao u novoj pobjedi Reala
5

Real Madrid pobijedio je Chelsea 3-1 u finalu jakog International Champions Cupa u Miamiju. Za Real je dva zabio Ronaldo te jednom Marcelo, a za Chelsea Ramires

VIDEO

Carlo Ancelotti od dolaska u Real još ne zna za poraz. U utakmici koja je igrana noćas u Miamiju pao je i Chelsea Josea Mourinha. Za lijepu 3-1 pobjedu u finalu jakog International Champions Cupa zabili su Cristiano Ronaldo dvaput te jednom Marcelo, dok je jedini strijelac za londonsku momčad bio Ramires.

Gledatelji u Miamiju doista su mogli uživati u spektaklu vrijednom i finala Lige prvaka, a od prve minute u dresu Reala još je jednom bio Luka Modrić. Upravo je Luka pokrenuo akciju za prvi gol na utakmici. Sjajno je u 14. minuti asistirao Marcelu u prostor i Brazilac nakon driblinga zabija za 1-0. Samo dvije minute kasnije Ramires je lakoćom prošao kroz Realovu obranu i prekrasnim lobom zabija pokraj istrčalog povratnika na gol 'kraljeva' Ikera Casillasa.

No onda na scenu stupa Cristiano Ronaldo. Prvi svoj gol zabija iz slobodnjaka s dvadesetak metara pokraj nemoćnog Čecha u 31. minuti. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, no brzo u nastavku utakmice Cristiano odlučuje pobjednika. U 57. minuti na asistenciju raspoloženog Marcela zabija glavom za konačnih 3-1.

S obzirom na brojne žestoke prekršaje od samog početka je postalo jasno da to neće biti obična prijateljska utakmica, a prekršaji Ivanovića na Ronaldu, Lamparda na Modriću te Arbeloe na napadačima Chelseaja to su i dokazali. Luka Modrić još se jednom pokazao kao jedan od najvažnijih igrača u taktici Carla Ancelottija. Dirigirao je veznim redom zajedno s Iscom, Özilom i Khedirom, a Talijan ga je iz igre izvadio u 74. minuti. No prema dosad viđenom vezni red Reala ove će sezoni biti snažna karika 'kraljevskog kluba'. 

Ronaldo najbolji igrač turnira

Najboljim igračem turnira i finala proglašen je Cristiano Ronaldo, a nagrade mu je dodijelio legendarni branič Milana Paolo Maldini. Ronaldo je igrao svih šest prijateljskih utakmica Reala, a s pet golova u šest utakmica pokazao je da je već sada u fantastičnoj formi.

- Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji od Chelseaja. Igramo sve bolje, postepeno popravljamo pogreške, a ja pomažem koliko mogu svojim golovima. Uostalom, to mi je i posao - rekao je Ronaldo nakon utakmice.

Osvrnuo se i na proslavu gola te lov na deseti naslov Reala u Ligi prvaka.

- Nadamo se da ćemo ove sezone uzeti i taj naslov. Naši novi igrači su odlični, dobro rade i imamo se pravo nadati. Kritike na moj račun? Ja govorim na terenu, ostalo me ne zanima, a gol sam proslavio gledajući prema svojoj klupi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz