Obavijesti

Sport

Komentari 20

"Parada ide dalje, uz 'batmana' Vedrana Pavleka nema brige"

Ova parada ide dalje, a njegov šef, Vedran Pavlek, pobrinut će se da sve štima. On je u onim pancericama kao "batman" na vrhu Sljemena!, rekao je Milan Bandić

VIDEO

Ušli smo među pet najvećih utrka u svijetu, u skijašku verziju teniskog Grand Slama. Nagradili su nas jer je kvaliteta Snježne kraljice prepoznata u svijetu, a tako će biti najmanje do 2018. godine, rekao je Vedran Pavlek, direktor skijaških reprezentacija, na predstavljanju 10. jubilarnog izdanja sljemenske utrke.

Prigodni film odvrtio je uspomene sa svih izdanja, a posebno se usjeklo čuveno Janičino skijanje bez jednog štapa i rukavice.

- Pa to je kao da voziš auto bez točkova! - vikao je Ante Kostelić u jednom kadru.

Ženska utrka je 4. siječnja, a muška utrka bit će dva dana poslije. U cijenu ulaznice gledatelji će imati hranu i piće, a dobit će i narukvicu s navijačkim zvonom. Prošlogodišnja muška utrka bila je druga najgledanija u Skijaškom kupu i ona je, nakon utakmica hrvatske nogometne reprezentacije, najgledaniji sportski događaj u Hrvatskoj.

- Ivica se dobro osjeća. Ima problema s leđima, ali će sljedećih dana biti u Zagrebu i vjerujemo da će ti problemi malo popustiti. To mu je jedna od važnijih utrka i jako je motiviran za još jedno izdanje - rekao je Pavlek.

Hrvatsku će ukupno predstavljati tri skijašice i šest skijaša.

- Imali smo problema s inverzijom, u jednom je trenutku temperatura na vrhu bila daleko viša od one u ciljnoj ravnici, ali snijeg je u hrpama i neće biti nikakvih problema - rekao je Reno Fleiss, koji je zadužen za pripremu staze.

Na pressicu je zakasnio Milan Bandić, ali zagrebački gradonačelnik to je ekspresno nadoknadio:

- Vozit ćemo snijeg gore ako bude trebalo. Nema šanse da nešto ne bude kako treba - rekao je Milan i nastavio:

- Ova parada ide dalje, a njegov šef, Vedran Pavlek, pobrinut će se da sve štima. On je u onim pancericama kao "batman" na vrhu Sljemena!

Desetu obljetnicu obilježit će i utrke legendi, a već su potvrđeni Alberto Tomba, Marc Girardelli, Bojan Križaj i naravno Janica Kostelić. Izdat će se oko 500 akreditacija, a organizatori imaju problem jer nemaju dovoljno komentatorskih kućica za sve zainteresirane TV kuće, ali najavljuju da će smisliti neko rješenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti