Obavijesti

Sport

Komentari 15

Pašalić: Bio sam hladnokrvan kao Ivan Rakitić na SP-u u Rusiji

Pašalić: Bio sam hladnokrvan kao Ivan Rakitić na SP-u u Rusiji

Supruga mi je došla na utakmicu s Brazilom. Uzeti dijete u naručje, nema ljepšeg osjećaja..., rekao je Mario Pašalić, koji se uoči utakmice s Argentinom čuo s bivšim suigračem Papuom Gomezom

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić (27) najavio je utakmicu s Argentinom. Otkrio je da je raspoloženje u hrvatskom taboru sjajno.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije na penale

Pokretanje videa...

reakcije na penale 01:59

PETKOVIĆ O LIVAKOVIĆU:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Bio sam hladnokrvan kao Rakitić'

Prije četiri godine niste bili tu. Sad jeste. Kakav je osjećaj uživo biti na četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i igrati?

- Fenomenalan, svi mi koji nismo bili tada u Rusiji sanjali smo biti ovdje u Dohi, ali malo tko je mogao očekivati ovako nešto, da će se ponoviti taj uspjeh. Nestvaran je ovo uspjeh, ali sada je maksimalan fokus na Argentini, želimo nastaviti ovo i dalje - priča Pašalić.

Protiv Japana zabili ste u raspucavanju za pobjedu. Protiv Brazila ste jedanaesterce gledali s klupe. Što je bilo teže?

- Nisam razmišljao o tome u tom trenutku. Protiv Japana sam bio samouvjeren, pripremao sam se na to da bih mogao odlučivati jer je Livi već obranio dva i znao sam da bi moj jedanaesterac mogao odlučiti. Fenomenalan je osjećaj ali bio sam spreman, znao sam što me čeka.

Kao Rakitić u Rusiji?

- Recimo, hladnokrvno kao on...

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru

'Nema ljepšeg nego uzeti dijete u naručje'

Rakitić je rekao da je razmišljao o svojoj ženi kad je pucao jedanaesterac. O čemu ste vi razmišljali?

- Ja sam unaprijed odlučio gdje ću pucati i kako, bio sam samouvjeren i kad sam zabio znao sam da ponavljamo povijesni uspjeh. Bilo je lakše kad je Niksi uzeo prvi penal i zabio a Livi obranio...

Niksi je pokazao samopouzdanje?

- Pričali smo, znate da smo jako dobri, obojica smo rekli da ako dođe do jedanaesteraca da ćemo preuzeti odgovornost, da želimo i mi pridonijeti i tako je i bilo.

Obojica ste nedavno postali očevi, koliko je to sada jedna nova dimenzija nego ranije, kad ste bili neoženjeni?

- Svakako, ovaj trenutak pobjede nad Brazilom i ulazak u polufinale, supruga mi je došla na utakmicu..., uzeti dijete u naručje, ma nema ljepšeg osjećaja - kazao je Pašalić.

'Krami ćemo pokvariti prognozu'

Je li vam ovo najvažnija utakmica u karijeri?

- Sigurno da je najvažnija i najveća, ali nadam se da ću nakon Argentine moći ponovno tako nešto reći. 

Kramarić je prognozirao da bi Argentina mogla biti prvak?

-  Morat ćemo mu pokvariti prognozu. Nadam se da će biti pozitivan rezultat u utorak i da ćemo nakon četiri godine opet igrati finale. 

Jesu li oni teži ili lakši suparnik od Brazila?

- Teško je reći, jaka je momčad, agresivna, borbena, i dalje je Messi predvodnik te generacije i najbolji igrač na svijetu. Morat ćemo odigrati momčadski kao i protiv Brazila da bismo zaustavili opasnost koja nam prijeti. Imamo još dan da se pripremimo za tu utakmicu, da napravimo analizu i pripremu - kaže veznjak Atalante.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru

'Čuo sam se s Papuom'

Jeste li se čuli s Papuom Gomezom, bivšim suigračem iz Atalante, a danas igračem Seville?

- Samo smo se pozdravili i rekli da se vidimo u utorak. Ništa posebno.

Tko je najbolji igrač do sada na Svjetskom prvenstvu?

- Ja bih se držao hrvatske nogometne reprezentacija i izdvojio bih Gvardiola i Livakovića koji nas nose.

Dosta Argentinaca igraju u Serie A, tko je najopasniji?

- Uglavnom su to napadači i vezni igrači, najviše prijete iz napada, ali nema potrebe da bilo koga ističemo u prvi plan. Znamo da je Messi najopasniji, ali nije ni on samo Argentina, ima tu i jako puno ozbiljnih igrača. Ne treba previše razmišljati o njima, treba se postaviti hrabro, muški, izbacili smo prvoga favorita Brazil, spremni očekujemo Argentinu.

Dojam s tribina je da je desna strana funkcionirala savršeno, trokut Juranović - Modrić i vi djelovao je odlično,. Zaustavili Viniciusa i "potjerali" Neymara na suprotnu stranu... Može li to lijeva strana ponoviti?

- Sigurno da mogu. Znali smo da moramo pomagati, djelovali kao momčad, zaustavili smo tu lijevu njihovu stranu s Viniciusom, Jura je to fenomenalno odradio, mi smo mu pomagali, ne vidim zašto da to ne možemo ponoviti i protiv Argentine.

Mario Pašali? sa suigra?ima iz Atlante na treningu uo?i susreta s Manchester Cityjem

'Pobijedila nas je samo Austrija'

Je li vam želja odigrati 50. utakmicu za reprezentaciju u finalu?

- Sve ste rekli.

Koliko god mi vjerovali u vas za svijet ste iznenađenje. Je li za vas ovo iznenađenje?

- Nije, znam koliko smo jaki, ne znam točan podatak, Austrija je jedina utakmica koju smo izgubili u zadnjih 20 utakmica, izgubili smo jednu utakmicu od 12 odigranih na svjetskim prvenstvima (od 2018., nap. a.), što je nevjerojatan uspjeh. Nisu sve bile reprezentacije svjetskog renomea, ali bile su tu Francuska, Engleska, Argentina, Belgija, Brazil... - nabraja pa dodaje:

- Mi imamo tu snagu, predvođeni Lukom Modrićem vjerovali smo da možemo napraviti velike stvari i na ovom Svjetskom prvenstvu.

Što je tajna uspjeha?

- Mentalna snaga. Sama činjenica da smo toliko puta prošli kroz produžetke i raspucavanja, ne može to biti slučajno. Izvodili su jedanaesterce igrači koji i nemaju toliko iskustva i bez greške smo zabijali, Livi je obranio, karakter i mentalna snaga su snaga ove reprezentacije.

I uz sve to je napravljena smjena generacije?

- Senatori su još tu, kostur momčadi je isti kao u Rusiji, ali malo po malo smo se pridodavali mi mlađi, dobivali smo šansu i kroz utakmice u Ligi nacija stekli smo više samopouzdanja i vjere da se možemo nositi s najboljima.

Pomažeš na desnom boku. 

- Nemam problema s tim, i u Atalanti sam kod Gasperinija pokrivao desni bok, igrao sam tu poziciju i to mi je pomoglo i mogu to bez problema odraditi, kao i svaki drugi zadatak koji izbornik stavi ispred mene - završio je Pašalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu