Obavijesti

Sport

Komentari 43

Utakmica života Josipa Iličića: Zabio 4, Atalanta za povijest!

Utakmica života   Josipa Iličića: Zabio 4, Atalanta za povijest!
14

Nakon 4-1 u prvoj utakmici Atalanta je pobijedila Valenciju i u uzvratu na praznoj Mestalli. Pobijedila je 4-3, a Josio Iličić odigrao je utakmicu života zabivši sva četiri gola

VIDEO

Sablasno prazna Mestalla dočekala je dvoboj Valencije i Atalante, a postala je još hladnijom kad su gosti već u 3. minuti postigla pogodak za vodstvo i ukupnih 5-1. Josip Iličić se prošetao kroz obranu Valencije, 'lažnjakom' na leđa bacio Diakhabyja koji mu je u padu pokupio nogu i skrivio kazneni udarac. Slovenski reprezentativac je sam izveo i po sredini vrata poslao loptu u mrežu.

U 21. minuti domaća momčad je dobila razlog za malo veselja. Kevin Gameiro iskoristio je pogrešku Atalantine obrane i iskoristio ju za izjednačujući pogodak. U tom su trenutku još tri gola bila potrebna 'šišmišima' da izbore produžetak.

Champions League - Round of 16 Second Leg - Valencia v Atalanta

No, pred kraj prvog dijela je i taj scenarij propao. Nesretni Francuz Mouctar Diakhaby skrivio je još jedan kazneni udarac. Ovoga puta je rukom spriječio put lopti, što rumunjski sudac Hategan nije vidio, ali je iskoristio VAR sustav i nakon što je pregledao snimku dosudio još jedan kazneni udarac. Josip Iličić je još jednom bio precizan i postigao svoj treći od šest Atalantinih pogodaka Valenciji.

Na početku drugog dijela je pretvorena u natjecanje Gameira i Iličića. Francuski napadač ubacio se među Atalantine braniče i s pet metara, na ubačaj Torresa, glavom poslao loptu u mrežu za svoj drugi pogodak u ovom dvoboju.

U 67. minuti dobili smo novo ime na listi strijelaca. Iličić je izgubio loptu na sredini terena. Parejo odličnom loptom izbacio Ferrana Torresa koji je iskoristio istrčavanje gostujućeg vratara Sportiella i preciznim lobom pogodio mrežu za vodstvo 3-2.

Nada domaćih u čudesan preokret brzo je ugasla. Otvorenu igru Valencije gosti iz Bergama iskoristili su za opasne kontranapade. Jedan takav izveli su u 71. minuti. Josip Iličić je dobio loptu na 20 metara, došetao se do ruba kaznenog prostora i preciznim udarcem sa 15 metara postigao svoj prvi 'hat-trick' u Ligi prvaka.

Slovenski nogometaš se pobrinuo da njegova momčad ostvari još jednu pobjedu. Nova dobro odigrana kontra u 82. minuti, u kojoj je Freuler proslijedio loptu do Iličića, završila je preciznim udarcem slovenskog napadača za konačnih 4-3.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je u početnoj postavi Atalante, a igrao je do 83. minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening