Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pau Gasol: Godine idu... Jasno mi je da sam na kraju karijere

Pau Gasol: Godine idu... Jasno mi je da sam na kraju karijere
3

Ušao sam u moju 19. NBA sezonu, a u srpnju sam ušao u četrdesetu godinu života i jasno mi je da je moja karijera pri kraju. Slijedi velika promjena samo... Ne znam još kakva, kaže Gasol

VIDEO

Dvostruki NBA prvak, šesterostruki NBA All Star, rookie godine, višestruki svjetski i europski prvak, nositelj olimpijskih odličja, brojnih individualnih priznanja... Pau Gasol (39) istinski je, a još uvijek igrački aktivni, spomenik katalonske, španjolske, europske i svjetske košarke.

Pokretanje videa...

Pau Gasol Academy 01:00

U karijeri koja je počela prije više od dva desetljeća igrao je za Barcelonu, Memphis, Lakerse, Bullse, Spurse, Milwaukee i Portland.

Zapravo... Za Portland još nije zaigrao jer od potpisa za Blazerse krajem srpnja liječi ozljedu. A svaki novi oporavak sve duže traje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve duže i duže jer, budimo realni: star sam - smije se veliki Pau Gasol.

Vince Carter u 42. obara rekorde. Postao je prvi igrač u povijesti lige koje je igrao u tri različita desetljeća i prvi koji igra 22 sezone. Pau se ne vidi toliko dugo u NBA dvoranama.

- Nemam nikakvih iluzija. Bliži mi se četrdeseta godina života, 19 godina sam u NBA režimu igranja pa još i ljetne obveze s reprezentacijom... Jasno mi je: moja se karijera gotovo posve približila svojem kraju - govori stariji Gasol za madridsku Marcu.

Udarac za Španjolsku: Gasol će propustiti Svjetsko prvenstvo
Udarac za Španjolsku: Gasol će propustiti Svjetsko prvenstvo

Mlađi brat Marc ima pet godina manje, aktualni je NBA prvak sa Toronto Raptorsima, ali prva asocijacija na prezime Gasol bio je i ostat će Pau koji je još 2009. i 2010. sa Kobejevim Lakersima osvajao NBA prstenje.

Što nakon karijere, vjerojatno već od sljedećeg ljeta?

- Nisam još siguran, ali znam da će biti generalna promjena. Više vremena za obitelj, interes podijeljen na više strana, a ne samo vrijeme provedeno u treninzima i utakmicama. Naravno, sport će biti dio života, ali tek ćemo vidjeti kako.

A kad će se starijeg Gasola opet vidjeti na parketu?

- Nema fiksiranih datuma, nema žurbe. Ne želim forsirati gležanj, ne želim se vratiti sposoban za samo 4-5 minuta po utakmici. Postoji samo potpuni oporavak i 100%-ni angažman za svoju momčad. Djelomična rješenja ne zanimaju me ni u čemu.

Anketa: Je li Nowitzki najbolji Europljanin u povijesti NBA?
Anketa: Je li Nowitzki najbolji Europljanin u povijesti NBA?

Tijekom priprema viđeni ste sa trenerskom pločom u ruci...

- A znam da je to medijima zanimljivo, već su i Gregga Popovicha ispitivali o tome. Jedino što znam je da želim biti koristan suigračima i kada ne mogu igrati, a hoće li to pretvoriti u neku trenersku karijeru... Niti imam pojma niti mi je to sad bitno.

NBA je sve manje liga za igrače vašeg tipa, 2.16 m visoke centre.

- Brža je, sve su kraći napadi, sve više šuteva iz daljine. Nekad se igralo s dva visoka, sada je to češće iznimka nego pravilo. NBA se mijenja sve brže i sve je dinamičnija. Kao i sve u modernom dobu u kojem živimo - rekao je Pau Gasol, košarkaška legenda koja polako privodi karijeru kraju.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener