Obavijesti

Sport

Komentari 0

Paula Novina osigurala nastup na Paraolimpijskim igrama

Paula Novina osigurala nastup na Paraolimpijskim igrama

Izrazito sam zahvalna i sretna što ću predstavljati Hrvatsku na najvećem mogućem sportskom natjecanju po drugi puta u svojoj karijeri, poručila je presretna 20-godišnjakinja

VIDEO

Hrvatska plivačica Paula Novina osigurala je nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovoga ljeta povećavši listu hrvatskih putnika u Pariz na deset parasportaša.

Nakon što su Dino Sinovčić i Emma Mečić plasmanima na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu osigurali nastup na POI, World para swimming (WPS) je hrvatskom paraplivanju dodijelio jednu žensku kvotu te je ona odlukom IO HPPS-a dodijeljena Novini.

- Izrazito sam zahvalna i sretna što ću predstavljati Hrvatsku na najvećem mogućem sportskom natjecanju po drugi puta u svojoj karijeri - kazala je 20-godišnja Novina koja je nastupila na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju na kojima je kao 17-godišnjakinja bila najmlađa hrvatska paraolimpijka.

Hrvatski parasportaši su do današnjeg datuma izborili 12 kvota u šest parasportova za nastup na PI Pariz 2024. godine, a trenutačno je poznato deset imena koja će braniti hrvatske boje u Parizu.

Osim Novine, nastup u Parizu su osigurali i paraatletičari Ivan Katanušić, Deni Černi i Matija Sloup, paraplivači Emma Mečić i Dino Sinovčić, parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić, paratekvondaš Ivan Mikulić, te Davor Komar i Anamaria Arambašić koji će nastupati u bocciji. Kvalifikacijski ciklus za Pariz još uvijek traje pa će broj hrvatskih predstavnika biti daleko veći.

Hrvatska je na paraolimpijskim igrama najviše natjecatelja imala u Pekingu (2008) i Londonu (2012), po 25 sudionika, dok je na zadnjim POI u Tokiju (2020) imala 22 predstavnika.

Najuspješnije su bile Igre u Pekingu gdje su hrvatski para sportaši osvojili tri zlata i jedno srebro, a najviše medalja je osvojeno u Tokiju, sedam - tri srebra i četiri bronce.

Hrvatski parasportaši su do sada osvojili 26 medalja na ljetnim i dvije medalje na zimskim paraolimpijskim igrama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem