Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pedro Morales je prvi na 'listi za odstrel': Zbogom, Pedro!

Pedro Morales je prvi na 'listi za odstrel': Zbogom, Pedro!
5

Čileanac Pedro Morales u dvije godine igranja u Dinamu nije naučio hrvatski jezik. Očigledno se u Maksimiru nije namjeravao baš dugo zadržati i to je presudilo

VIDEO

Pedro Morales u Dinamo je stigao prije dvije godine i od hrvatskih riječi naučio: Bok! Ajde! i možda još koju...

- Prevoditelj? Neće trebati - rekao je Vaha.

Unajmljivanje poliglota bio bi bačen novac jer na Moralesa u Maksimiru ne računaju.

Vahid Halilhodžić u dogovoru sa Zdravkom Mamićem napravio je listu igrača koje od siječnja više ne žele gledati. Na njoj su petorica igrača, a prvi je Pedro Morales. Čileanac je ove sezone u prvenstvu zabio jedan gol, u prvom kolu protiv Hrvatskog dragovoljca. Potres u njegovoj domovini, u kojem je ostao bez tri stana, ostavio je veliki trag i Pedro ne igra ni približno kao prošle godine. Uz to, čini se da je odbio pucati penal protiv Bruggea, što je dodatno razljutilo Vahu. Dođe li bilo kakva ponuda, naravno uz uvjet da je veća od 1,6 milijuna eura, koliko su ga platili, Morales će napustiti Dinamo. Udinese je u svibnju bio spreman ponuditi tri milijuna eura, no sad ni oni nisu sigurni isplati li se toliko dati.

Drugi na listi je Adrian Calello. Vaha na poziciji zadnjeg veznog ima Ademija, Chagu i Badelja pa mu je Argentinac suvišan. Štoviše, Mamić smatra kako je 19-godišnji Ademi novi Vukojević pa mu je mjesto zagarantirano. No problem je naći kupca.

U maksimirski izlog u siječnju će i Miroslav Slepička. Vaha je oduševljen Jakubom Sylvestrom, sve više mu se sviđa i Fatos Bequiraj, dok je Rukavinino mjesto neupitno. Ispred Slepičke je i mladi Andrej Kramarić, tako da su u Dinamu definitivno odlučili prodati češkog napadača.

Trljali bi u Maksimiru ruke od zadovoljstva nađu li kupce za Dodu i Mesarića, no čak i njihov eventualni ostanak ne bi im previše smetao jer ih gotovo ništa ne stoji.

Brazilac u Maksimiru igra za godišnju plaću od 22.000 eura, što je Mamiću zanemarivo. Moralesova primanja su nešto iznad 200.000 kuna - na mjesec.

Bit će u Maksimiru sigurno i kupnje.

- Imat ću u prosincu neke ideje. Tad ću ih predložiti čelnicima kluba - rekao je trener Dinama Vahid Halilhodžić.

Od prve špice do zabavljača

Nakon odlaska Marija Mandžukića, Brazilac Dodo igrao je u tandemu s Miroslavom Slepičkom. No Vahinim dolaskom preselio se na klupu, a ubrzo i na tribinu. Sad je čak i zabavljač. Uoči Bruggea dijelio je lopte napucavajući ih s centra na tribine.

Na zimu će se tražiti iskustvo

Često govorim svojim igračima da više padaju, da probaju iznudit slobodan udarac u zoni udarca. Gledajte, sve su to stvari koje rade iskusni igrači, a meni takvi nedostaju. Iskustvo se ne može kupiti, rekao je trener Dinama otkrivši kakve će igrače tražiti. Isključivo one s iskustvom.

Mamićeva 'lista za odstrel'

Dodo 22.000 eura (prekrižen)

Mesarić 60.000 eura (prekrižen)

Morales 320.000 eura (na prodaju)

Slepička 250.000 eura (na prodaju)

Calello 300.000 eura (na prodaju)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao