Sport

Komentari 6

Peh za Andreu: Nadala sam se da će me adrenalin 'opaliti', ali nisu pomogle tablete za bolove

Peh za Andreu: Nadala sam se da će me adrenalin 'opaliti', ali nisu pomogle tablete za bolove

'Ozlijedila sam se pet dana prije prve planirane FIS utrke. Pala sam na treningu i ozlijedila oba koljena, stradala su četiri ligamenta... Tu nisam bila svjesna težine ozljede', rekla je Andrea Komšić

Vrlo mi je žao što sam morala odustati. Puno sam radila, pogotovo smo se fokusirali na veleslalom i vidio se velik napredak. Na zagrijavanju je došlo do spazma u leđima, bila sam skroz ograničena u pokretima. Probali smo s doktorom Borićem nešto riješiti, ali tablete koje sam uzela nisu djelovale na vrijeme, objasnila je razlog odustajanja Andrea Komšić (25).

Šteta, Andrea je naporno radila, podignula se na start, sve je probala, nije išlo.

- Nadala sam se da će me adrenalin 'opaliti', ali zbog prevelikih bolova nisam mogla startati. Već smo se okrenuli dalje, radimo na popravljanju svega što se tiče leđa i nadam se da ću uspjeti sve odraditi i startati u slalomu 9. veljače. Nadam se da ću biti fit i napraviti rezultat za koji sam trenirala - kaže Andrea.

Andrea je nevjerojatno hrabra i odvažna, u karijeri je već imala mnogo teže ozljede. I to kad je prelazila iz dječjih u FIS utrke.

- Ozlijedila sam se pet dana prije prve planirane FIS utrke. Pala sam na treningu i ozlijedila oba koljena, stradala su četiri ligamenta, menisk, napukla je kost, mišić... To što nisam bila svjesna stvarne težine ozljede u jednu ruku je bilo dobro, jer sam mentalno kroz sve to dobro prošla. Puno su mi pomogli Daruvarskim toplicama, a onda sam s tatom, koji mi je trener, radila puno malih stvari, hodala sam bosa s promjenom smjera stopala.

Planirani oporavak bio je šest mjeseci, no Andrea se oporavila nakon 72 dana. Ne sumnjamo da će biti na startu 9. veljače. Zrinka Ljutić nastupila je i završila 28.

Najčitaniji članci