Obavijesti

Sport

Komentari 51

Pehovima nema kraja: U sedam utakmica pogodili devet stativa

Pehovima nema kraja: U sedam utakmica pogodili devet stativa
1

VALJDA ĆE SE VRATITI Remi, realno, nije dobar rezultat u prvoj domaćoj utakmici kvalifikacija protiv Turske na Maksimiru, iako je dojam koju su naši ostavili prilično dobar

VIDEO

Ante Čačić stajao je s kišobranom ispred svlačionice sat vremena nakon utakmice s Turskom. Pogledao je u nebo, kao da je želio pitati ‘Bože, gdje smo to se mi zamjerili sreći?’.

Čak i najžešći kritičari reprezentacije i izbornika Čačića moraju priznati kako “kockasti” igraju prilično dobro, na trenutke i odlično u posljednjim utakmicama.

Protiv Turske su i na praznome Maksimiru opet bili apsolutno dominantni, ali nažalost, na kraju je to donijelo samo bod.

Remi, realno, nije osobito dobar rezultat u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali dojam je bio jako dobar.

Prošle smo godine u ožujku u Maksimiru pobijedili Norvešku 5-1. Zabili smo pet komada iz praktički pet udaraca u gol. Sad smo protiv Turaka u jednom poluvremenu pogodili četiri stative i promašili još tri-četiri velike prilike. Kakav je to samo peh bio za “kockaste” na praznome Maksimiru.

Čačića napustila sreća

Došao je Čačić na klupu reprezentacije s predznakom sretnika. Sjetite se samo Ludogoreca i Vidina gola u 98. minuti. U Dinamu je imao sreće, ali ona ga je na klupi reprezentacije napustila. Hrvatska je u sedam natjecateljskih utakmica pod Čačićem devet puta pogodila okvir gola.

Puno je tu nesreće i peha, ali naravno da se za neke stvari mora prigovoriti i izborniku, odnosno igračima. Mario Mandžukić očito u posljednjim utakmicama nije pravi.

Je li vrijeme za Kalinića?

Možda će Čačić već u idućoj utakmici od prve minute u špici krenuti s Nikolom Kalinićem. Ima Mandžo veliki kredit kod Ante, ali očito je da mu ne ide. Ima tu još nekoliko upitnika, no Čačićevoj se Hrvatskoj mora priznati da dobro igra. Ali što kad je u sedam natjecateljskih utakmica pod njegovim vodstvom na gol pucala 119 puta. Valjda će i lopte početi pogađati metu umjesto prečki i stativa. I to već protiv Kosova u Skadru.

GOLGETERSKI POST

U Čačićevu mandatu Mario Mandžukić je odigrao 341 minutu, a zasad je i dalje bez postignutoga gola

PET RAZLOGA ZBOG KOJIH TURCI NISU OPET PALI:

1. KAKVI PEHISTI

Razbili smo Turke u prvom poluvremenu, spasile su ih samo stative, i to čak četiri. Postajemo rekorderi u pogađanju okvira gola.

2. MANDŽO NE ZABIJA

Mario Mandžukić posljednji je gol u natjecateljskoj utakmici zabio u lipnju 2015. godine. Mandžin post je Čačićeva velika briga.

3. SLABOST JE LIJEVO

Opet prozivaju Ivana Strinića, a tako je bilo i nakon Eura u Portugalu. Opet je Josip Pivarić bio ozlijeđen. Nikako na zelenu granu s lijevim bekom.

4. TIŠINA 'UBIJA'

Prazan stadion naše “kockaste” čeka i protiv Islanda. Tišina, nema huka. Teško je igrati u takvoj atmosferi koja sliči trening utakmici.

5. STALNE TRZAVICE

Odnosi nisu idealni, sigurno je na sve utjecao i sukob na relaciji Čačić - Lovren. Pitanje je kako će Dejan Lovren sad reagirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled