Obavijesti

Sport

Komentari 23

Pellegrini i Wenger u Helsinkiju će istrčati s najjačim sastavima

Pellegrini i Wenger u Helsinkiju će istrčati s najjačim sastavima
1

Pellegrini je dobio četiri velika pojačanja vrijedna 100 milijuna eura i traži ih još. Wenger je dobio napadača iz druge francuske lige te nekoliko povratnika s posudbe

VIDEO

Da se pitalo igrače Manchester Citya i Arsenala gdje bi htjeli odigrati prijateljsku utakmicu, vjerojatno im Helsinki ne bi pao na pamet. No, očito se nisu mogli dogovoriti da se nađu na pola puta, pa su otišli u Finsku. Šalu na stranu, nije to ništa neobično u modernom nogometu. U klubu će kazati kako to rade zbog popularizacije nogometa ili još preciznije - zbog novca. Ako se Arsenal mogao pripremati po Aziji igrajući protiv Vijetnamaca ili Indonežana, niti put u Helsinki nije dalek.

Što se tiče same utakmice, to će opet biti prilika trenerima da isprobaju nove igrače. Ako ih uopće imaju, narugat će se mnogi učinku Arsenala u ovom prijelaznom roku. Naime, Wenger je uspio dovesti jedino mladog napadača Sanoga iz francuskog drugoligaša Auxerra. Planovi sa Suarezom i još ponekim igračem su se (zasad) izjalovili, pa će Wenger u novu sezonu ući sa lanjskim snagama pojačanima za povratnike s posudbi.

Ako treba tražiti neku dobru vijest, tada je to forma napadača Girouda, koji je zabio 7 golova u pet nastupa.

- Na teren ću poslati najjači sastav. Ne mogu jamčiti da će to biti momčad koja će istrčati protiv Aston Ville na otvaranju Premiershipa, no neće se bitno niti razlikovati. Ovdje nam nedostaje Rosicky, a još se dva-tri igrača žale na probleme s mišićima. Ipak, nije ništa zabrinjavajuće. Bit će zanimljivo suprotstaviti se novom Cityu - najavio je današnji susret Wenger. 

City s novim trenerom Pellegrinijem napada naslov prvaka. S obzirom na 100 milijuna eura potrošenih za pojačanja (pri tome ostali samo bez Teveza od koliko-toliko važnih igrača), na drugo niti nemaju pravo.

Momčad mu se polako kompletira, a danas bi u konkurenciji prvi put nakon dva i pol mjeseca trebao biti i Aguero. Nije najavljen od prve minute, no trebao bi dobiti priliku u nastavku.

Zato od prve minute kreću tri velika pojačanja. Fernandinho bi u tandemu s Yaya Toureom trebao činiti srce veznog reda, dok će Negredo i Jovetić predstavljati opasnost za gol Arsenala. Priliku s klupe će čekati također skupo plaćeni krilni igrač Jesus Navas.

Pellegrini se nije previše osvrtao na današnji susret, tek je nastavio tragom svog prethodnika Mancinija tražeći još novih pojačanja:

- Mislim da još uvijek nismo definirali momčad. Vidjet ćemo može li se tijekom tjedna još nešto realizirati. Idealan sastav imam u glavi, no to je još uvijek podložno promjenama - zaključio je trener Citya.

Na prvi pogled, čini se kako najviše prostora ima za jačanje obrane. Nastasić je ozlijeđen, Richards i Lescott još uvijek pregovaraju oko novih ugovora. Nijednog od njih trojice danas neće biti.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled