Obavijesti

Sport

Komentari 1

Peras: U Beograd moramo ponijeti tri para čarapa

Peras: U Beograd moramo ponijeti tri para čarapa
1

Košarkaši Cibone kreću po jedini trofej koji im nedostaje. Prođu li Hemofarm u polufinalu, u Beogradu ostaju do subotnjeg velikog finala

VIDEO

Cibona idućeg mjeseca slavi 40 godina od prvog trofeja, Kupa Jugoslavije osvojenog dok se klub još zvao Lokomotiva. U tih 40 godina “vukovi” su osvojili 37 trofeja, barem jedan u svim natjecanjima u kojima su sudjelovali. Osim u regionalnoj ligi. Sutra (18.15 sati) protiv Hemofarma zaigrat će u prvom činu same završnice NLB-a.
- Razmišljamo samo o prvoj utakmici, ali moramo ponijeti tri para 'bičava’ želimo li u finale. Ako ponesemo samo jedan, ne možemo ni ostati u Beogradu do subote - slikovito je rekao Velimir Perasović, kojeg su proglasili najboljim trenerom u NLB ligi za ovu sezonu.
- Važnije je da dobijemo Hemofarm, to je ono što bi me najviše veselilo. Lovina je velika, pet bodova za Euroligu - priznao je nakon kurtoaznih zahvala.
Dobra je vijest da će Vukušić, koji je prije tri tjedna operirao menisk, ipak biti spreman, no teško je reći u kakvom će biti stanju. Rozić je na treningu nezgodno pao na desnu šaku, a Andrića cijeli tjedan muče leđa. Ipak, iz dana u dan svi su sve bolje, a ulog je dovoljno velik da istrpe svaku bol.
- Hemofarm igra pametnu košarku, očekujem lijepu košarkašku atmosferu, a izjednačenost momčadi govori kako imamo jaku ligu. Spremni smo i koncentrirani na polufinale. Oni su u dobroj formi, praktički na domaćem terenu, no mi ove sezone imamo snažnu momčad. Vjerujem da će do kraja biti otvorena utakmica i da ćemo proći - rekao je raspoloženi Davor Kus pred odlazak u Beograd, pa u šali zaključio:
- Sad razmišljamo samo o toj utakmici, prođemo li, u finalu će biti posebna priča. Trebat ćemo se baciti na glavu kao Janica.
U finale vjeruje i Earl Calloway, koji je pred polazak bio opušten. Šalio sa sa suigračima i novinarima, pa rekao:
- Sve momčadi koje su na završnom turniru jake su i pokazale su da imaju kvalitetu. Čujem nešto da se priča da Crvena zvezda nema šanse protiv Partizana, no teško je prognozirati takve važne oglede. Siguran sam da su svi maksimalno motivirani, a mi idemo osvojiti trofej. Znam da će biti teško, no vjerujem u ove momke. Hemofarm je ozbiljan i težak protivnik, no ne možete očekivati da ćete u ovoj fazi natjecanja imati lak posao.
U posljednje vrijeme odlično igra Vedran Princ. On također respektira protivnike u polufinalu, no ne boji se nikog.
- Jak je taj Hemofarm, evo u Torinu su dobili Dinamo Moskvu. Sigurno da je Beograd najteža sredina za osvajanje NLB naslova, no vjerujem da možemo igrati protiv svakog. Ove sezone smo u Beogradu već dobro igrali, a sada će atmosfera biti prava košarkaška, što će nas samo dodatno motivirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše