Obavijesti

Sport

Komentari 28

Perišić je odveo Borussiju u četvrtfinale, 'petarda' Reala

Perišić je odveo Borussiju u četvrtfinale, 'petarda' Reala
1

Nakon 120 minuta igre između Fortune i Borussije (D) nije bilo golova. Nakon boljeg izvođenja penala 'žuti' su prošli dalje u DFB kupu. Real je svladao Poferradinu 5-1

VIDEO

Nogometaši Borussije iz Dortmunda, aktualni prvaci Njemačke, tek su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli osminu finala tamošnjeg DFB Pokala.

Poslije 120 minuta borbe u Düsseldorfu, protiv Fortune, koja je uzgred rečeno trenutačno najbolja drugoligaška momčad, nije bilo pogodaka, pa se tako pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a njih je odlučio hrvatski nogometaš Ivan Perišić.

Naime, dotad su četiri igrača Borussije bili precizni, dok je jedan domaći igrač propustio realizirati udarac s bijele točke. Posljednji je tako izvođenju pristupio Perišić, te je hladnokrvno zabio za prolaz svoje momčadi među osam najboljih i pobjedu 5-4.

Treba reći da je već od 34. minute Borussija igrala s igračem manje zbog dva žuta kartona Owomoyele. To je otvorilo šansu domaćinu, pa se igralo uz dosta prilika s obje strane, ali bez pogodaka. Perišić je, inače, na travnjak zakoračio u 74. minuti zamijenivši Barriosa.

Hoffenheim je na "bosanski pogon" s 2-1 pobijedio na svom travnjaku Augsburg. Naime, oba pogotka za Hoffenheim su postigli bosanski nogometaši. Sead Salihović je doveo svoju momčad u vodstvo u 24. minuti, a početkom drugog dijela (49.) je Vedad Ibišević postavio konačnih 2-1.

DFB Pokal, osmina finala:

Fortuna Düsseldorf - Borussia (D) 0-0, 0-0, 4-5 nakon jedanaesteraca

Hoffenheim - Augsburg 2-1 (Salihović 24, Ibišević 49 / Öhrl 37)

Bochum - Bayern 1-2 (Federico 26 / Kroos 52, Robben 90+1)

Nürnberg - Greuther Fürth 0-1 (Prib 15)

Kup kralja: Ispao Bilićev Sporting iz Gijona, petarda Reala

Nogometaši Sportinga nisu uspjeli u uzvratnom ogledu, kao domaćini, sačuvati pogodak prednosti stečen u prvoj utakmici kod Mallorce. Izgubili su doma s 2-0, u uzvratu šesnaestine finala španjolskoga Kupa kralja...

Hrvatski nogometaš Mate Bilić je igrao do 84. minute, ali niti on, niti nitko drugi iz domaće momčadi nije uspio postići pogodak, te je utorak označio kraj njihovog puta u domaćem Kupu. Mallorca je anulirala gol zaostatka u 19. minuti kada im je autogolom pomogao domaći igrač Menendez. Pogodak definitivne odluke je postigao Nsue dvadeset minuta prije kraja.

U izmiješanoj momčadi, bez nekoliko najvećih zvijezda, Real je u Madridu pobijedio trećeligaša Ponferradinu sa 5-1. Dvostruki je strijelac bio Jose Callejon, a recimo da je jednom strijelac za Mourinhovu momčad bio i Turčin Sahin.

U Barceloni se dogodila golijada nakon 0-0 u prvoj utakmici. Espanyol je pobijedio drugoligaša Celtu iz Viga s 4-2, a utakmicu su, inače, i jedni i drugi završili s jednim igračem manje.

Kup kralja, šesnaestina finala (uzvratne utakmice):

Sporting Gijon - Mallorca 0-2, prva utakmica 1-0 (Menendez 19-ag, Nsue 70)

Real Madrid - Poferradina 5-1, 2-0 (Callejon 25, 88, Sahin 44, Varane 49, Sanmartin 79 / Acoran 54)

Espanyol - Celta 4-2, 0-0 (Weiss 31, Alvaro 49, Mattioni 58, Sergio Garcia 68 / Rodriguez 63, 90+2)

Sevilla - San Roque (kasnije, 1-0)

Serie A: Milan opet prvi, nula u toskanskom derbiju

U utorak su odigrane prve dvije utakmice 17. kola talijanske Serije A. Milan je pobijedio Cagliari u gostima s 2-0 i tako je opet, barem nakratko, došao na prvo mjesto ljestvice...

Ima Milan jedan bod više od Juventusa koji će dan kasnije odigrati derbi ogled na Friuliju kod Udinesea.

Domaćin Cagliari je u 4. minuti napravio apsolutno sve da se nađe u rezultatskom minusu. Prvo je vratar Agazzi istrčao daleko od svojih vratiju potpuno krivo procijenivši situaciju, a potom je ubačenu loptu pred vrata domaći igrač Pisano ugurao u vlastitu mrežu.

Od tog šoka se Cagliari donekle oporavio, ali niti jednu od šansi koju je imao nije pretvorio u pogodak. Priča je dobila završnu riječ u 61. minuti kada je Zlatan Ibrahimović postigao svoj jedanaesti prvenstveni pogodak za 2-0.

U toskanskom derbiju nije bilo pogodaka. Siena i Fiorentina su se natjecali tek u žutim kartonima, a taj je dvoboj završio sa 5-5. Inače, statistika Fiorentine u gostima je stvarno užasna kada su u pitanju postignuti pogoci. Dali su u osam utakmica - jedan jedini!

Seria A, 17. kolo:

Siena - Fiorentina 0-0

Cagliari - Milan 0-2 (Pisano 4-ag, Ibrahimović 61)

Le Championnat: Marseille uzeo tri boda kod Nancyja

Nogometaši Nancyja i Marseillea odigrali su u utorak prvu utakmicu 19. kola francuskog Le Championnata. Pobijedili su gosti s uvjerljivih 3-1...

Bila je to tek treća pobjeda u gostima ove sezone Marseillea, dok je, pak, Nancy upisao treći domaći poraz u sezoni. Isto tako, ova je pobjeda pomogla Marseilleu da se, s utakmicom više, podigne na peto mjesto ljestvice. Ispred njega su Montpellier, PSG, prvak Lille i Lyon.

Valbuena je već u 19. minuti pogotkom donio prednost gostima. Nancy se vratio u rezultatski egal u 37. (Lemaitre), da bi samo četiri minute kasnije već bilo 2-1 za Marseille nakon pogotka M'Bije.

Taj rezultat je stajao sve do 90. minute kada je Argentinac Lucho Gonzalez, golom potvrdio pobjedu svoje momčadi.

Le Championnat, 19. kolo:

Nancy - Marseille 1-3 (Lemaitre 37 / Valbuena 19, M'Bia 41, Gonzalez 90)

Redoslijed: 1. Montpellier 37, 2. PSG 37, 3. Lille 35, 4. Lyon 35, 5. Marseille 31..., 15. Nancy 18...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta