Obavijesti

Sport

Komentari 40

Perkovac: 'Igrači nisu spremni, to nije moja pogreška!' Karačić: 'Neka se ne troše na gluposti...'

Perkovac: 'Igrači nisu spremni, to nije moja pogreška!' Karačić: 'Neka se ne troše na gluposti...'
4

Pitanje je ima li ova momčad uopće kvalitetu za polufinale, kže izbornik, a Karačić naglašava: 'Nije pitanje za nas hoćemo li kalkulirati, ja ću dati sve od sebe'. Hrvatskoj protiv Njemačke treba poraz kako bi izborila kvalifikacije za OI

VIDEO

Mi ne kalkuliramo, mi igrači želimo pobjedom završiti turnir!

Tvrdi to Igor Karačić (35), kao i ostali igrači. Jer kalkulacije kažu da hrvatskim rukometašima zapravo treba poraz od Njemačke, kako bi gurnuli Nijemce u polufinale Eura, a sebi otvorili vrata kvalifikacija za Olimpijske igre. Hoće li igrati za obraz reprezentacije ili za rezultat?

Pokretanje videa...

izjave kuzmanović perkovac srna 04:21

- U jako smo teškoj situaciji, nismo mogli zamisliti da ćemo se naći u njoj, pogotovo nakon prve utakmice. Ima i drugi put kojim možemo izboriti olimpijske kvalifikacije i nije pitanje za nas hoćemo li kalkulirati, ali ja kao sportaš mogu obećati da ću dati sve od sebe - dodao je Karačić za RTL.

Jednostavnog odgovora na pitanje što se dogodilo nema.

Croatia vs USA

- Teško je objasniti. I nije to počelo od pobjede nad Španjolskom nego smo imali dobar putokaz i poslije prve pripremne utakmice, protiv Slovenije, kada nam je obrana bila odlična, tranzicija, letjeli smo terenom i samo smo to prenijeli na prvu utakmicu Eura. Onda nam se dogodila Austrija, kada smo ispustili plus tri, i kao da je u tom trenutku moral malo pao.

Naveo je i objektivne razloge:

- Bilo je i bolesti i viroze, dečki su iz kreveta dolazili na treninge i utakmice, prije Mađarske je 4-5 igrača ravno iz kreveta izašlo igrati. Dali smo sve od sebe, iako možda to nije tako izgledalo, ali stvarno smo htjeli i moram pohvaliti sve suigrače. Glavni je cilj plasirati se na OI i napraviti nešto na SP-u kojem smo domaćini. Ova ekipa ima svijetlu budućnost i treba istrpjeti te mlade momke da pokažu da mogu donijeti medalje. Nadam se da neće trošiti vrijeme na razne gluposti nego se posvetiti sebi i da će se svi oko njih posvetiti tim mladim igračima, da bi se ubrzo borili za medalje. Jer oni to mogu - zaključio je Karačić.

Perkovac: Uvjeren sam da ću ostati izbornik. A u hrvatskoj ligi bih i ja još mogao igrati
Perkovac: Uvjeren sam da ću ostati izbornik. A u hrvatskoj ligi bih i ja još mogao igrati

A naši su rukometaši večeras odradili posljednji trening u Kölnu. Na koji su kasnili sat vremena zbog prometne gužve, a izbornik Goran Perkovac je za RTL rekao:

- Nismo imali više snage i koncentracije, u drugom smo poluvremenu nestali. Momčad mora biti bolje fizički spremna.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Main Round - France v Croatia

Pa je li to greška stožera ili igrača? Jeste li ih mogli bolje pripremiti?

- Ne, nije se moglo bolje pripremiti ih jer imali smo malo vremena i dosta zdravstvenih problema i ozljeda. Jedino vrijeme kad se može popraviti fizičko stanje su Olimpijske igre, odnosno period uoči OI-ja, kad ima više vremena. I u klubovima te igrači pojedinačno.

Postoji li i dalje 'kemija' među igračima?

- Ja imam osjećaj da je 'kemija' i dalje prisutna. Većina utakmica bila je dobra i zadovoljan sam igračima.

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria

Ponovio je da očekuje kako će ostati na klupi.

- Ja sam ovu ekipu složio i ona ima jako dobru perspektivu. Zbog jedne i pol loše utakmice ne trebaju velike promjene. Trebamo se pitati i jesmo li kvalitetni i dobri da možemo u polufinale. Ako nismo, treba podržati igrače i dati šansu da se razviju - zaključio je Perkovac, koji će na Nijemce morati bez Zvonimira Srne zbog ozljede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući