Obavijesti

Sport

Komentari 4

Peroš: Napadaju nas, a samo su BBB-i bili problem

Peroš: Napadaju nas, a samo su BBB-i bili problem
5

Hajduk je danas organizirao službenu press konferenciju na kojoj je prikazana sporna snimka penala u derbiju, te odaslana poruka javnosti

VIDEO

Iz Hajduka su ogorčeni činjenicom da ih urednici HTV-a nisu zvali u emisiju "Otvoreno" kako bi mogli odgovoriti na neutemeljene optužbe iz tabora Dinama.
- Svjedoci smo istupa Zdravka i Zorana Mamića i glasnogovornika Dinama nakon derbija koje ne vode ničemu dobrome. Ne znam zašto to rade ali to očito vodi sijanju razdora među hrvatski narod – rekao je u uvodu predsjednik Hajduka Mate Peroš i istakao nekoliko primjera.
- Jedini incident na stadionu djelo je BBB-a koji su zapalili sjedalice, bengalkama gađali naše navijače, vatrogasce i policiju, te lakše ozlijedili četiri, a teže jednog policajca. Što se tiče suđenja iz snimke koju ste vidjeli jasno je da je sudac Bebek bio u pravu kad je dosudio kazneni udarac i padaju u vodu teze da je Hajduk ukrao utakmicu i da je sudac bio pristran.
Peroš je pohvalio Torcidinu koreografiju.
- S Torcidom izuzetno dobro surađujemo, napravili su spektakl koji se rijetko viđa. Kao predsjednik kluba i čovjek koji poštuje zakon ne opravdavam paljenje bengalki ali im barem zahvaljujem što ih nisu bacili u teren – rekao je Peroš, nakon čega se osvrnuo i na izjave čelnika Dinama.
- Svaki put kad izgube od Hajduka, a to se u zadnja četiri mjeseca dogodilo četiri puta, naši mediji usljed eskapada Zdravka Mamića počnu pisati o svemu osim o nogometu. Mamić je u subotu nahvalio naše gostoprimstvo, u nedjelju nam nakon utakmice pružio ruku i čestitao, a po povratku u Zagreb je promijenio mišljenje i počeo davati neprimjerene izjave. Sa ovom tiskovnom konferencijom završava se naša komunikacija sa čelnicima Dinama vezano za ovaj derbi, bez obzira na njihove daljnje reakcije.

O SUCIMA
Smatram da naši suci rade u najboljoj namjeri svoj posao a svakome se može potkrasti pogreška. Važno je da se ne griješi namjerno. Bez obzira što i Hajduk nije zadovoljan svime što je sudac Bebek dosudio, smatramo da je dobro vodio utakmicu. Prestanimo sumnjati u poštenje naših sudaca i dopustimo ljudima da rade svoj posao. Naš stav je da nam ne trebaju strani suci a ako netko smatra drugačije neka predloži.

O KOREOGRAFIJI
Torcida zaslužuje sve pohvale za koreografiju ali je i prema našem mišljenju bilo pretjerana količina papira. Pohvaljujemo njihovu ideju i osuđujemo izjave sportskog direktora Zorana Mamića da je zdravlje igrača bilo u opasnosti. Mislim da je to smiješna izjava, bilo je 30 preko tisuća gledatelja i nitko se nije javio da je bio ozlijeđen. Koreografija je prijavljena policiji, koja je dobila popis imena i prezimena, te JMBG onih koji su sa krova bacali papiriće, a akreditacije im je izdao Hajduk.

O PRIJAVI POLICIJE
Jučer sam kao predsjednik kluba pozvan u policiju gdje sam kao odgovorna osoba morao dati izjavu o paljenju bengalki. Ne mogu i ne želim odlaziti u policiju govoriti koliko se bengalki unijelo i dobivati prekršajne prijave i tome ću se žestoko protiviti. Neću i ne mogu narediti da policija ne podnese prijavu, ali ću i te kako obrazložiti za što smo prema zakonu odgovorni, a za što nismo... Nismo odgovorni pretraživati ljude, niti ih udaljavati ako nose pirotehniku. To je odgovornost nekoga drugoga i neka tu odgovornost ne prenose na nas kao organizatora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući