Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pet milijuna $ na godinu: I najbrži i najplaćeniji ikada

Pet milijuna $ na godinu: I najbrži i najplaćeniji ikada
1

Usain Bolt zarađuje pet milijuna dolara na godinu, ali njegov menadžer tvrdi da bi zarađivao i puno više da nema globalne financijske krize

VIDEO

Usain Bolt najplaćeniji je atletičar svih vremena, tvrdi njegov menadžer Ricky Simms. Najbrži čovjek današnjice, prema mišljenju menadžera, svejedno ne zarađuje koliko zaslužuje, a uzrok tome je globalna financijska kriza, koja nije zaobišla ni sport. Simms je upozorio i da se Boltova primanja i dalje ne mogu uspoređivati s onima nogometaša, golfera, vozača Formule 1 i tenisača.
- To su sportovi u kojima se tradicionalno vrti mnogo novca. Ipak, mislim da Usain sada zarađuje mnogo više nego bilo koji atletičar u povijesti - prenosi Simmsovu izjavu Trackalerts.
- Bilo je iznimno važno da Usain u proteklih 12 mjeseci potvrdi svoje pekinške dosege na Svjetskom prvenstvu u Berlinu - dodao je Jamajčaninov menadžer. Ne samo da je Bolt potvrdio Peking, već je i na 100 i na 200 metara postavio nove svjetske rekorde, što će mu sigurno donijeti još bolje ugovore u budućnosti.
Trackalerts piše kako Bolt zarađuje oko pet milijuna dolara godišnje od sponzorskih ugovora, a od toga najveći dio, 1.5 milijuna dolara, pada na leđa Pume, njegovog dobavljača sportske opreme. No, sljedeće mu godine istječe ugovor, a već se nagađa kako će se u utrku ubaciti Nike koji bi Boltu mogao ponuditi ugovor ukupno vrijedan oko 40 milijuna dolara.
O tome koliko trostruki olimpijski i svjetski prvak zarađuje samo za pojavljivanje na mitinzima i dalje ne postoje točni podaci, ali iznosi se kreću od 250.000 do pola milijuna dolara, koliko mu je za nastup navodno ponudio miting u Daeguu, ali ga je Bolt naknadno odbio zbog umora. Posljednjih se dana pojavila i informacija kako je jedna kineska tvrtka ponudila Boltu sponzorski ugovor ukupne vrijednosti 100 milijuna dolara, ali iz stožera jamajčanskog atletičara još nije poslan odgovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače