Obavijesti

Sport

Komentari 19

Pet pravila koja bi promijenila nogomet iz temelja: Pogledajte što predlaže ikonski napadač

Pet pravila koja bi promijenila nogomet iz temelja: Pogledajte što predlaže ikonski napadač

Henry je našao način kako zaustaviti trošenje vremena, kako kazniti nepotrebna (beskonačna) dodavanja bez jasne ideje, predložio dodatne bodove, ali i ukazao na promjene koje se dotiču sudaca

VIDEO

Pitanje je trenutka kada će nogometna igra doživjeti nove drastične promjene. Svako malo pojave se novi prijedlozi kako unaprijediti igru, a jedan od zagovornika radikalnih promjena je i legendarni napadač Thierry Henry.

Jedan od najboljih napadača svoje generacije, pa i svih vremena, trenutno radi kao stručni komentator u CBS-ovoj emisiji zajedno s Jamiejem Carragherom i Micahom Richardsom, a voditeljica je Kate Abdo.

U srijedu nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Milana i Intera (0-2) iznio je svoje ideje.

Ligue 1 - Troyes v Paris St. Germain

1. Smanjeno zadržavanje vremena

Kao u ragbiju, ako momčad zadržava loptu, troši vrijeme i odigrava dodavanja "reda radi", sudac može dosuditi slobodan udarac za protivničku momčad.

2. Dodatni bodovi za veći broj golova (napadačka igra)

Ovo pravilo revolucionariziralo bi nogomet. Promijenilo taktičke postavke jer bi momčadi igrale više napadački. Henry predlaže da momčadi koje postignu tri ili više golova na utakmici dobiju nagradu. Odnosno, da dobiju dodatan bod. Pa bi, primjerice, rezultat 4-3 pobjedniku donio četiri boda, a gubitniku jedan.

KATAR 2022 - Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening

3. Mikrofoni na sucima, presice nakon utakmica

- Suci moraju doći nakon utakmice i razgovarati s novinarima - rekao je Henry.

- Molim vas, možete li objasniti svoje greške ili koliko ste bili sjajni, želimo vam reći kako ste ponekad bili sjajni ili koliko ste loši kao što su nam ljudi govorili - prisjetio se 45-godišnjak, a onda predložio ugradnju mikrofona kod sudaca kako bi se čulo što govore igračima na terenu:

- Nekad nisu pristojni, nisam bio ni ja kao nogometaš, ali želim da to sami čujete - prokomentirao je.

4. Oprez s transferima

Ovo je jedino pravilo koje se ne tiče igre. Henry je pozornost usmjerio prema nogometnim transferima koji ne prođu onako kako se očekivalo.

- Vidio sam toliko igrača kako stižu na mjesta, a da nitko nije znao mogu li se tamo prilagoditi. To je nešto na čemu bi svaki klub trebao poraditi.

Dinamo i Rijeka sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a

5. Privremene zamjene

Istra je u derbiju s Rijekom (2-2) primila pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi, u trenucima dok se Anti Ercegu pružala medicinska pomoć zbog razbijene arkade. Istra je i ranije ostala s desetoricom pa je u tom trenutku imala devet igrača na travnjaku. Ovo pravilo omogućilo bi trenerima da ubace privremenu zamjenu u trenucima kada je to potrebno. Dok se nekome pruža pomoć i slično.

Istu ideju predložila je Premier liga Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB-u), no nije prošlo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše