Obavijesti

Sport

Komentari 36

Pet razloga zašto je ATP Umag najposebniji turnir na svijetu...

Pet razloga zašto je ATP Umag najposebniji turnir na svijetu...
7

Ovo je valjda jedini turnir na svijetu na kojem su finale gledala trojica predsjednika, otkrio je u jednom intervjuu legendarni direktor umaškog turnira Slavko Rasberger

VIDEO

Igram bolje kad oko mene ima lijepih cura. U puzi između gemova malo "bacim oko". Ne mogu im odoljeti, rekao je ukrajinski tenisač Aleksandar Dolgopolov. 

Na pitanje što je pio jutro prije meča u noćnom izlasku, odgovorio im je: 

- Službeno? Paaaaa... Vodu. Ha, ha, ha.

Te dvije izjave ujedno su i dva razloga zašto je Umag najposebniji turnir na svijetu. Takvih hostesa nema niti na jednom drugom turniru, a samo u Umagu tenisači partijaju do kasnih jutarnjih sati pa onda još mamurni idu na teren i pokušaju nešto i odigrati.

Tako je Juan Carlos Ferrero 2009. debitirao u Umagu. Španjolski tenisač "zaružio" je do kasnih jutarnjih sati, a redom je pipkao djevojke koje se nisu previše bunile. Pobunio se jedan fotograf jer mu se Marcelo Rios jednom prilikom previše približio djevojci. Čileanac se potukao s fotografom u samo svitanje. Isti dan je bio na terenu. 

Dolgopolov je 2011. osvojio turnir. Bio je vani do pet ujutro, spavao do podne pa gazio sve redom. Isto kao i kralj Umaga, Španjolac Carlos Moya.

- Na malo mjesta u svijetu možeš igrati večernje mečeve. Što znači da možeš bez problema spavati do podne. Sviđa mi se taj stil - rekao je Ukrajinac.

1. Najljepše hostese

Igram bolje kad oko mene ima lijepih cura. U puzi između gemova malo "bacim oko", rekao je Aleksandar Dolgopolov.

Teško da ćete pronaći turnir na kojem ima takvih hostesa.

Slavko Midžor/PIXSELL

2. Najljepši stadion na Touru

Ovaj susret se igra na jednom od najljepših malih stadiona na ATP Touru. Smješten na rubu Jadranskog mora, leđima je okrenut laguni načičkanoj drvećem, gdje zadnji ljetni kupači osluškuju ritmične zvuke udarca reketa o lopticu. Ako je za Arsena Wengera susret protiv Fenerbahčea bio put u pakao, ovo više izgleda kao putovnica za raj, napisao je jednom prilikom novinar Telegrapha.

Slavko Midžor/PIXSELL

3. Najbolji provod

Na malo mjesta u svijetu možeš igrati večernje mečeve. Što znači da možeš bez problema spavati do podne. Sviđa mi se taj stil, rekao je Dolgopolov

On je, kao i kralj Umaga, Carlos Moya, partijao u blizini stadiona, spavao do 12, a potom pobjeđivao na terenu. 

Sanjin Strukić/PIXSELL

4. Samo u Umagu pobjednik zaprosio direktora

Thomas Muster dolazio je i kad je Hrvatska bila u ratu. Imao je 15 pobjeda iz 15 mečeva. No pravi kralj Umaga je Carlos Moya. 

Kad je Španjolac osvojio petu titulu u Umagu, netko od novinara pitao je što to veže njega i direktora turnira Slavka Rasbergera.

- Da je jedno od nas žensko, bili bismo u braku - odgovorio je Moya, kojeg su djevojke u noćnim satima čekale u redu u klubovima u blizini stadiona.

Igor Kralj

5. Predsjednički turnir

Fred Perry došao je u Umag 1990. godine. Osam godina kasnije tu je bio i Julio Iglesias. Franjo Tuđman na tribinama je bio tri puta, a redovni gost je bio i Stipe Mesić. 

Na finalu 2001. godine Mesiću je društvo pravio slovenski predsjednik Milan Kučan kao i predsjednik Kazahstana.

- Mislim da je ovo jedini turnir na svijetu na kojem su finale gledala trojica predsjednika - otkrio je u jednom intervjuu legendarni direktor umaškog turnira Slavko Rasberger.

REUTERS/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju