Obavijesti

Sport

Komentari 1

Petar Metličić: Imamo sve što nam treba za trijumf!

Petar Metličić: Imamo sve što nam treba za trijumf!
6

Pjesma Daleke obale je naša pobjednička himna. Nju već godinama pjevamo nakon svih pobjeda. I još neke navijačke pjesme, otkrio je kapetan

VIDEO

Kapetan rukometne reprezentacije Petar Metličić svjestan je kako u Pekingu nije bio “pravi”. Operacija koljena limitirala mu je učinak i to se osjetilo na njegovoj igri.
- Takav sam tip igrača, ne mogu igrati napola spreman. No Peking sam već zaboravio. Sad sam se opet dobro pripremio, zdrav sam i sve bi opet trebalo biti po starom - najavio je, uz pojašnjenje kako je i u generalki protiv Slovenije igrao “pod ručnom”.
- Bio sam rezerviran, impresioniran splitskom publikom. Nakon dugo vremena gledali su me obitelj i prijatelji. No to je ionako samo zagrijavanje.
Kapetan je uvjeren u dobar rezultat.
- Imamo sve što je potrebno za uspjeh. Iskustvo, kvalitetu, znanje... Nitko ne može imati veći motiv od nas. Istina, pritisak je velik, no već smo se s njim znali dobro nositi.
Prvi protivnik je Koreja, “plutajuća mina”, koja može iznenaditi.
- Korejci su opasni, no budimo realni, ako mi odigramo tako dobro kako se spremamo i kako se to od nas očekuje, Koreja nema šansi. Moramo u tu utakmicu ući maksimalno jer start je jako važan. Iskreno, ne razmišljam ni o Koreji ni o prolasku u drugi krug, moj cilj je prolazak u drugi krug s četiri boda, čime bismo praktično osigurali polufinale.
Otkrio je i neslužbenu himnu reprezentativaca, pjesmu koja ih pokreće.
- Nakon svake pobjede već godinama pjevamo 'Morsku vilu’ Daleke obale. To je naša pobjednička himna.

'NISAM BIO U KASINU'
Dobro raspoložen stigao je trener rukometne reprezentacije Slavko Goluža na jučerašnju konferenciju za novinare. Kako i ne bi, u hotelskom je kasinu, tvrdi naš izvor, u koji je otišao s nekolicinom igrača, dobio oko 1200 eura. Navodno nije jedini “u plusu”.
- Otkud vam ta dezinformacija? Nisam dobio ništa, ma nisam ni bio u kasinu - branio se Goluža. No izdavao ga je osmijeh, a kasnije je, na pitanje o atmosferi među reprezentativcima, rekao kako je najvažnije da što više vremena provode skupa.
- Iz iskustva znam da su igračima najpotrebniji mir i zajedništvo te smo zato unijeli neke novosti, a uznemiravanje igrača sveli na minimum. Pripreme su privedene kraju, ostala su samo dva lakša treninga uoči otvorenja SP-a.
- Momci su dobro odradili ovih 15 dana, pohvalio bih pojedince koji su dodatno radili kako bi se što bolje spremili. (mi, tg)

KAFIĆI ĆE RADITI DO DVA SATA
Dobra vijest za ljubitelje noćnog života. Tijekom trajanja SP-a u rukometu u Splitu će svi kafići i restorani raditi od 6 do 2 sata, najavio je, na radost svih ugostitelja, Splićana, ali i navijača, gradonačelnik Ivan Kuret.

UTAKMICE NA PROKURATIVAMA
Na splitskom trgu Prokurative bit će postavljen veliki navijački šator s nekoliko videozidova te bogatom ponudom jela i pića. To bi trebala biti utjeha onima bez ulaznica.

GUSJENICA ZA GUINNESSA
Uoči utakmice s Korejom na splitskoj rivi će se formirati najveća “ljudska gusjenica” svih vremena, organizatori se nadaju ulasku u Guinnessovu knjigu rekorda. Očekuje se oko 1000 ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući