Obavijesti

Sport

Komentari 14

Petarda 'topnika' u derbiju: Lako protiv desetorice Spursa

Petarda 'topnika' u derbiju: Lako protiv desetorice Spursa
4

U prvoj utakmici 12. kola Premiershipa Arsenal je na Emiratesu s 5-2 pobijedio rivala Tottenham. Spursi su od 18. minute igrali bez isključenog Adebayora

VIDEO

U prvoj utakmici 12. kola engleske nogometne Premierlige Arsenal je na Emiratesu s 5-2 pobijedio najvećeg londonskog rivala Tottenham...

Tko zna kako bi utakmica završila da se na travnjaku nije našao Togoanac pod imenom Emmanuel Adebayor, ujedno i bivši igrač Arsenala. Togoanac se u 10. minuti našao na pravom mjestu u pravo vrijeme da samo pospremi u mrežu "otpadak" nakon slabe intervencije poljskog vratara Wojciecha Szczęsnyja.

No, sve dobro što je napravio u 10. minuti pokvario je osam minuta kasnije. Adebayor je, pretpostavljamo, krenuo u klizeći start na loptu, do koje je prvi stigao Santi Cazorla, a kada je shvatio da će Španjolac ipak izboriti loptu prije njega, podigao je džon i punom brzinom pogodio Cazorlu malo iznad stopala.

Glavni sudac susreta Howard Webb nije dvojio oko kazne za Togoanca, te ga je poslao, na oduševljenje cijelog stadiona, u svlačionicu. Bio je to četvrti crveni karton Adebayora u engleskom nogometu, te čak treći koji mu je dodijelio Webb!

Nedugo nakon toga stvari sjedaju na svoje mjesto i Arsenal do poluvremena u potpunosti okreće rezultat u svoju korist. U 24. minuti Theo Walcott nabacuje s desne strane, a njemački reprezentativac Per Mertesacker s čak 11 metara neobranjivo glavom pogađa za 1-1. Bio je to prvi pogodak Nijemca u dresu Arsenala.

"Topnici" su nakon izjednačenja nastavili pritiskati, a nagrada je stigla u 42. minuti. Lukas Podolski bio je na nekih 14 metara leđima okrenut prema golu Tottenhama, kada mu se lopta spretno odbila u noge. Iako je imao Williama Gallasa na leđima, Nijemac se okreće na lijevu stranu i uz pomoć Francuza pogađa neobranjivo donji lijevi kut francuskog vratara Huga Llorisa, koji je u ovoj utakmici dobio prednost ispred veterana Brada Friedela.

Na isteku 45. minute prvog poluvremena Cazorla sjajno prolazi po lijevoj strani Arsenalova napada, ulazi u kazneni prostor, te lijevom nogom ubacuje na peterac. Tamo Francuz Olivier Giroud, u maniri "pravog" engleskog napadača, u padu šalje loptu u donji desni kut francuskog golmana. Zanimljivo, ponovno Gallas nije uspio zaustaviti udarac, ovoga mu je puta udarac Girouda prošao kroz noge.

Nakon 15 minuta nastavka susreta Arsenal povisuje na 4-1 zahvaljujući savršeno točnom dodavanju Podolskog s lijeve strane napada, te smirenošću u realizaciji Španjolca Cazorle. U 71. je minuti Velšanin Gareth Bale uspio smanjiti na 4-2, lijepim udarcem desnom nogom (inače je ljevak) nakon solo akcije. Lopta je na putu do mreže prošla kroz noge Laurenta Koscielnyja, tako da poljski golman Szczęsny i nije imao previše šanse da ju zaustavi.

Konačnih 5-2 postavio je Theo Walcott nakon sjajno odrađene kontre u kojoj ga je nesebično poslužio mladi Alex Oxlade-Chamberlain, koji je u igru ušao svega četiri minute ranije.

Recimo i da je s današnjih sedam pogodaka brojka golova u susretima ovih dviju momčadi dosegla 121. Arsenal i Tottenham je par na čijim je utakmicama palo najviše pogodaka u povijesti Premierlige.

Ovom je pobjedom Arsenal, barem privremeno, skočio na šesto mjesto prvenstvene ljestvice s 19 bodova na svom kontu. Tottenham bi u najgorem scenariju nakon kompletiranja kola mogao pasti na 10. mjesto prvenstvene ljestvice.

Premierliga, 12. kolo:

Arsenal - Tottenham 5-2 (Mertesacker 24, Podolski 42, Giroud 45, Cazorla 60, Walcott 90 / Adebayor 10, Bale 71)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog