Obavijesti

Sport

Komentari 42

Petkov poučak: Prestanimo se podcjenjivati! Ova generacija ima još jedan neostvaren cilj...

Petkov poučak: Prestanimo se podcjenjivati! Ova generacija ima još jedan neostvaren cilj...
5

Dinamo u gostima u Ligi prvaka u zadnje 24 godine ima tri remija i 17 poraza. Gol-razliku bolje je i ne zbrajati. Ali slijede dvije utakmice u Maksimiru. E, to je već druga priča

VIDEO

Ponajbolji igrač utakmice Maurits Kjaergaard kleknuo je i stiskao šake. Iza njega Sučić, Šeško, Uefin igrač utakmice Seiwald i ostatak društva grlili su se i skakali od sreće, kao i oko 25.000 gledatelja koji su drukali za austrijskog prvaka.

Bila je to reakcija drugačija nego nakon neke rutinske partije. Svima je u Salzburgu bilo jasno koliko im znače ta tri boda. I koliko je velika stvar pobijediti izravnog konkurenta, u tako izjednačenoj utakmici.

Pokretanje videa...

Dinamovi navijači u Salzburgu 00:14

Ma zato i ostaje ta doza gorčine, taj dojam da je Salzburg bio zreo za poraz. Samo da je bilo više hrabrosti.

Josip Drmić i Luka Ivanušec to su artikulirali izjavom da je Dinamo mogao (trebao) zaigrati otvorenije, Luka Sučić čudio se što su "plavi" krenuli s petoricom defenzivaca, a Bruno Petković nije se dao navući na priču o taktici, ali je naglasio:

Susret Milana i Dinama u drugom kolu UEFA Lige prvaka

- Mogli smo više, i ja i momčad. Možda i mi precjenjujemo druge, a sebe podcjenjujemo, ali nakon šest kola ćemo imati pravu informaciju koliko smo jaki. Ne znam, možda sam i ja u zabludi... Možda je Dinamo prije deset godina odavao drugačiji dojam i bio zadovoljan i ako dobro odigra, ali sada ima što reći u Europi.

Točno. Zato su dinamovci sa stadiona izlazili utučeni. Zato i toliko žale što nisu uspjeli izvući pozitivan rezultat ni iz Salzburga.

Uoči utakmice pred našu je kameru 24sata stao Josip Šimić (45). Vitalan kao tada. I još s bolovima koje je trpio i tada i koji su unazadili potencijalno veliku karijeru. On se u Salzburgu prisjećao svoga gola koji ga je proslavio i na koji je tako ponosan. Zadnji koji je Dinamu donio pobjedu u gostima u Ligi prvaka. Amsterdam Arena, studeni 1998., lob za 1-0 protiv Ajaxa.

Champions League - Group E - Dinamo Zagreb v Chelsea

Ni 24 godine kasnije Dinamo nije pobijedio na gostovanju u Ligi prvaka. Niz je sad već golem: Manchester United, Sturm, Marseille, Lyon, Ajax, Real, Dinamo Kijev, Paris SG, Porto, Bayern, Olympiakos, Arsenal, Lyon, Sevilla, Juventus, Manchester City, Šahtar, Atalanta, Milan, Salzburg. Tri remija i 17 poraza. Gol-razliku bolje je i ne zbrajati. Ljepše je.

Ova je generacija srušila brojne crne nizove, od prezimljavanja u Europi nakon 49 godina, preko izbacivanja engleskoga kluba iz Europe nakon 53 godine i činjenice da je jedini klub koji je pobijedio četiri londonska velikana, do najuvjerljivijeg ulaska u nacionalno prvenstvo još od 1939. godine.

Susret Milana i Dinama u drugom kolu UEFA Lige prvaka

Sad je na redu proljeće u Ligi prvaka. I premda je Dinamo na dnu ljestvice, slijede dvije utakmice u Maksimiru. E, to je već druga priča. U Zagrebu u zadnjih 19 europskih utakmica "plavi" imaju 14 pobjeda, tri remija i dva poraza.

Opet će biti ludnica za ulaznicama, s razlogom se igrači Salzburga pribojavaju maksimirskoga grotla. I s razlogom Dinamovi igrači zazivaju hrabriji gard.

Ili, kako bi rekao Petko, ajmo se prestati podcjenjivati! Salzburg nije bolji! Vidjeli smo u Red Bull Areni, pokazat će to dečki i u utorak u Maksimiru!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dinamo novi-stari prvak! Ademi kao kapetan za 25. HNL naslov
JUBILEJ NA MAKSIMIRU

Dinamo novi-stari prvak! Ademi kao kapetan za 25. HNL naslov

Guedes je ostavio "bijelo-plave" na cjedilu crvenim kartonom u 60. minuti, a 12 minuta poslije kapetan Ademi naklonio se na petercu na ubačaj Mišića i zabio za naslov "modrih" dva kola prije kraja

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede, on je samo odmahnuo i poručio da je zabio dva gola
Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola
VARAŽDIN - RIJEKA 3-1

Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola

Promiješao je momčad Željko Sopić u Varaždinu, ali to mi nije donijelo ništa dobro jer su od prve minute dominirali izabranici Nikole Šafarića i na kraju zasluženo slavili