Sport

Komentari 104

Petković izvrtio braniča od 60 mil. €, veza je 'pojela' Slovake!

Petković izvrtio braniča od 60 mil. €, veza je 'pojela' Slovake!

Genijalna partija centarfora Dinama. Zabio je treći gol, okrenuo je braniča Lazija Vavru, a nakon toga i Škriniara iz Intera, stopera koji vrijedi 60 milijuna eura. Zamalo je zabio i u prvome poluvremenu

Hrvatska je u Trnavi Slovačkoj očitala pravu nogometnu lekciju. Pobjedom na teškom gostovanju, svjetski viceprvak je došao na korak od plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine. Od prve minute su "kockasti" bili puno bolji, pokazali su klasu, "pomeli" su Slovake. Od Livakovića sve do Petkovića, svi su naši igrači ostavili jako dobar i odličan dojam u Trnavi. Velikih 4-0, Slovaci nisu imali nikakve šanse.

Hrvatska:

Dominik Livaković 7 - Bio je siguran, obranio je sve što je trebalo. Kod 0-0 jako težak udarac Maka. Bravo za Dominika, on je postao velika snaga ove reprezentacije.

Karlo Bartolec 6,5 - Imao je nekoliko pogrešaka u prvome poluvremenu, ali na kraju je ostavio dobar dojam. Karlu je ovo bila najvažnija utakmica u karijeri u dresu reprezentacije. Upao je u sastav umjesto ozlijeđenog Tina Jedvaja i odradio posao. 

Dejan Lovren 7,5 - Nikako ne igra u Liverpoolu, ali to se nije osjetilo. Odradio je ovu utakmicu na rutinu i na iskustvo. Odigrao je na desetke ovakvih utakmica. Slovački napad je pored njega bio nevidljiv. Na kraju je glavom potvrdio veliki trijumf

Domagoj Vida 7 - Promašio je zicer kod 0-0, ali zato je odradio sve u obrani. Zabit će Domagoj u idućoj utakmici. Sad je kao i Lovren, potpuno zaustavio napad domaćina.

Borna Barišić 7 - Slovaci nam po lijevoj strani nisu uspjeli napraviti ništa. Borna je u dobroj formi, to se vidjelo i u ovoj utakmici. Barišić je pokrio sve što je trebalo. 

Luka Modrić 8 - Vodio je Hrvatsku do velikog trijumfa. Slovaci su od njega mogli vidjeti kako se predvodi momčad. Nekoliko sjajnih lopti, sjajnih poteza. Od njega smo naviknuli na najbolje, tako je bilo i sad. Opet je Luka bio odličan.

Marcelo Brozović 7,5 - Pogodio je prečku, a gol bio samo šlag na tortu njegove odlične utakmice. Sjajan je u Interu na početku sezone, potvrdio je dobru formu i u reprezentacije. "Lomio" je Slovake u vezi.

Ante Rebić 7 - Bio je jako opasan po gol Slovačke. Odradio je posao, a izašao je kad je ostao bez snage. S nekim je potezima podsjetio na partije sa Svjetskog prvenstva.

(od 70. Brekalo) 6,5 - Ušao je zadnjih 20-ak minuta, ali i to je bilo dovoljno da pokaže da se radi o jako dobrom igraču. 

Nikola Vlašić 8 - Bravo za Nikolu! Njegov gol je načeo Slovake, kako je samo izdržao duel s Lobotkom i pogodio za 0-1. Vrhunska partija. Zlatko Dalić je pogodio kad ga je stavio. Zabio je prvi gol u dresu Hrvatske. Pokazao kako će biti naša velika snaga.

(od 81. Badelj) - igrao premalo za ocjenu

Ivan Perišić 8 - Zabio je drugi gol, prije toga je pogodio i okvir gola. Niko Kovač je bio zadovoljan, a navijači Bayerna su valjda shvatili kakvog su igrača dobili u Bayernu. Bio je to Perišić iz najboljih dana u reprezentaciji.

Bruno Petković 9 - Genijalna partija centarfora Dinama. Zabio je treći gol, okrenuo je braniča Lazija Vavru, a nakon toga i Škriniara iz Intera, stopera koji vrijedi 60 milijuna eura. Zamalo je zabio i u prvome poluvremenu. Tada je prošao tri igrača, a kod gola dva. Kakav je samo to igrač, kakva klasa. Pa čovjek nije izgubio duel u Trnavi. Petković je "izludio" Slovake.

(od 83. Pašalić): - igrao premalo za ocjenu. Šteta za onaj promašaj nedugo nakon ulaska u igru.

Slovačka:

Dubravka  6

Valjent 5 

Vavro 5 

Škriniar 5

Hancko 5

Kucka 5

(od 63. Haraslin) 

Lobotka 5

Hamšik 5,5

Rusnak  5

(od 46. Boženik) 5 

Mak 5,5

(od 79. Duriš) 

Duda 5

Najčitaniji članci