Obavijesti

Sport

Komentari 15

Petra, kraljica zemlje s najviše pobjeda na touru! 'Tresem se'

Petra, kraljica zemlje s najviše pobjeda na touru! 'Tresem se'
1

Muguruza u Madridu, pa Jabeur, Mladenović i druga tenisačica svijeta Karolina Pliškova. Petra Martić nastavila je svoj odličan zemljaški niz ove godine i pokazala koliko je moćna na toj podlozi

VIDEO

Kad ću stati? Nadam se da za tjedan i pol, haha. Bila su dva seta, ali je bilo teško. Držala mi je pritisak cijela dva seta, trčala sam gore-dolje po cijelom terenu. Presretna sam što sam izvukla pobjedu i jedva čekam sljedeći meč, rekla je nakon maestralne pobjede u trećem kolu Roland Garrosa hrvatska tenisačica Petra Martić.

Igračica je s najviše pobjeda na zemlji od svih igračica ove godine, 14. Bolja je čak i od Simone Halep. Drugi je put izborila osminu finala Roland Garrosa, ovaj put bilo je to sa stilom. 'Pomela' je drugu nositeljicu turnira Karolinu Pliškovu (6-3, 6-3).



- Ne mogu vjerovati, tresem se. Toliko je emocija u meni. Ali fokusirat ću se samo na sljedeći meč. Ne smijem razmišljati o brojevima, trebam igrati i nadam se da ću nastaviti igrati ovako - zaključila je skromno Petra.

Sve je krenulo na 'crnoj zemlji' Charlestona. Martić je pobijedila Amerikanku Anisimovu, zatim Minellu pa Pegulu. U četvrtfinalu je slomila i Švicarku Belindu Benčić s laganih 2-0. Tada je u polufinalu izgubila od Caroline Wozniacki, ali nije dugo tugovala. Uslijedio je Istanbul.

Tennis: BNP Paribas Open-Day 3

Tamo je Petra redom dobivala Zidanšek, Bogdan i Mladenović, sve sa 2-1 u setovima. Zatim joj je kod 1-0 u setovima Gasparjan predala meč, a u finalu je opet s 2-1 bila bolja od Vondroušove. Tu nije stala jer je već u prvom kolu Madrida pomela nekadašnji svjetski broj 1, Garbine Muguruzu s 2-0. Predale su joj potom mečeve Kerber i Vekić, a u četvrtfinalu je izgubila od Stephens 2-0.

No, Petra je u spomenuta dva poraza pružala dobar otpor i pokazivala dobru zemljašku formu. Sve se nastavilo spomenutim pobjedama na pariškoj zemlji. Pokazala je hrvatska tenisačica kako joj igra ima glavu i rep. Ima širok spektar rješenja i ne oslanja se na jedan segment igre. Poboljšala je servis, a za razliku od nekih tenisačica koje su bolje rangirane od nje, više koristi glave nego li mišiće i to joj je veliki 'forte'.

Skraćene lopte dovela je gotovo do savršenstva, a svojim tenisom s malo pogrešaka može nauditi svakoj tenisačici. U 28. godini na vrhuncu je forme i sad bi to mogla iskoristiti. Ovim je pobjedama pokazala kvalitetu, ali korak više ne bi bio iznenađenje. Pariška zemlja očito joj odgovara i tko zna što možemo očekivati u nastavku natjecanja. 

Prva nositeljica turnira Simona Halep je u gornjem dijelu ždrijeba, a Petrine predstave svakako 'otvaraju apetit' prema velikom uspjehu. Prvo ju čekaju Kanepi ili Kudermetova koje su trenutno lošije tenisačice na zemlji od Petre, a nakon toga Mertens Sevastova ili Vondroušova. Polufinale nosi mogući susret sa Svitolinom, Stephens ili pak Muguruzom, ali o tom, potom. 

Dosad je osvojila skoro 1,8 milijuna kuna u Parizu, a prolaskom u četvrtfinale ta bi se brojka mogla popeti i na 3 milijuna kuna. Petra može daleko, svjesna je toga, a svjesni smo i mi. No, korak po korak i možda nas nakon dugo godina čeka veliki iskorak za naš ženski tenis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'