Obavijesti

Sport

Komentari 0

Petrić: Finale na Nordbank Areni je velika motivacija

Petrić: Finale na Nordbank Areni je velika motivacija
1

Drugu sezonu zaredom smo u polufinalu Europa lige, a nema puno momčadi koje se time mogu pohvaliti, kaže Petrić. Prvu utakmicu neće zaigrati

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Mladen Petrić (29) propustit će zbog ozljede prvu utakmicu polufinala Europa lige protiv Fulhama u Hamburgu, ali se nada da će zaigrati u Londonu. Petrića je iz pogona izbacilo napuknuće mišića u području aduktora. Problema s preponama ima već neko vrijeme, istu je ozljedu osjećao u utakmici protiv Standarda (pobjeda 3-1, dva njegova gola) i Bochuma (pobjeda 2-1). Novu ozljedu okarakterizirao je kao 'jednu od najglupljih koju sam ikada imao'. Iako protiv Fulhama neće igrati, UEFA je baš njega izabrala za opsežnu najavu tog doboja.
- Činjenica da se finale Europa lige ove sezone igra u Hamburgu (12. svibnja) nam donosi dodatni pritisak, ali to je pozitivni pritisak. Kada imate priliku igrati finale u svom dvorištu, to trebate iskoristiti kao dodatnu motivaciju. Potpuno je drukčiji osjećaj igrati finalnu utakmicu na svom stadionu, ili na bilo kojem drugom - kaže Petrić.
- U Europi uživamo dobru reputaciju. Drugu sezonu zaredom smo u polufinalu, nema baš puno momčadi koje se mogu pohvaliti s takvim učinkom. Igrali smo u Europa ligi s puno samopouzdanja, te smo eliminirali neke jake suparnike. Isto kao i prošle sezone, kada nitko nije računao da možemo biti tako jaki – dodao je hrvatski reprezentativac.
HSV je prošle sezone propustio veliku priliku za svoj prvi europski finale nakon 1983. godine, hamburški klub je protiv bundesligaškog rivala Werdera slavio u gostima s 1-0, samo da bi izgubio kao domaćin s 3-2, pa je sastav iz Bremena zbog većeg broja golova u gostima prošao u finale, u kojem je bolji od njega bio Šahtar iz Donjecka Darija Srne.
- Ovoga puta nas očekuju sasvim drukčije polufinalne utakmice.  Werder nas je tada eliminirao, iako imam dojam da to nije bilo u potpunosti zasluženo. No, događa se. Ne trebamo se previše osvrtati na te utakmice lani s Werderom. Mislim da ovoga puta imamo potencijalno bolju, kvalitetniju momčad. Ukoliko to uspijemo i demonstrirati, vjerujem da ćemo ove sezone biti bolje sreće.
Zbog odsustva Petrića, HSV-ov trener Bruno Labbadia će više nade polagati u švedskog internacionalca Marcusa Berga, kao i u nizozemskog veterana Ruuda van Nistelrooya, koji je od dolaska u HSV u siječnju ove godine postigao dva pogotka za hamburški klub u Europa ligi.
- Ponovno je pronašao svoj prepoznatljivi stril igre. Jasno da svakom igraču treba vremena za prilagodbu na novu momčad, ali kod njega je sve to prošlo jako dobro.
Petrić se nada da će biti spreman za uzvrat 29. travnja u Londonu. Uspomene na zadnje utakmice koje je odigrao u tom gradu su različite. Upravo je njegov pogodak za pobjedu Hrvatske na Wembleyju 3-2 u kvalifikacijama za Euro 2008. godine eliminirao Engleze s EP-a. No, 'Gordi albion', kojeg je u međuvremenu umjesto Stevea McLarena preuzeo Capello, uzvratio je s dvije pobjede protiv Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2010. godine. Na Wembleyju su deklasirali Bilićevu vrstu s 5-1...
- Radujem se ponovnom dolasku u London. Atmosfera na engleskim stadionima je uvijek veličanstvena - zaključio je Petrić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku