Obavijesti

Sport

Komentari 3

Petrić: HSV je baš onakav klub kakav sam poželio

Petrić: HSV je baš onakav klub kakav sam poželio
1

Bio sam s Olićem u sobi, ali otad želim biti sam. Hrkao je i nisam uopće mogao spavati, uz smijeh je pričao Mladen za HSV-ovu službenu stranicu

VIDEO

Mladen Petrić dao je, nakon potpisivanja ugovora, ekskluzivni intevju za klupsku internet stranicu dok je šetao gradskim središtem Hamburga.
- Da, sve je završeno. Kako se osjećam? Doista se osjećam grandiozno, sretan što sam ovdje kao novi igrač HSV-a - počeo je pričati Petrić pozirajući uz zgradu Gradske vijećnice i hraneći labudove na Elbi.
Na pitanje što je presudilo njegov dolazak u Hamburg kaže:
- Najveći je razlog mogućnost igranja u Ligi prvaka, što je dosad bio moj neostvareni cilj. Nikad nisam igrao Ligu prvaka, a s Hamburgom ću svakako biti u prilici izboriti je. Osim toga, činjenica je da su me iz HSV-a jako željeli. Moram priznati da je vrlo ugodan osjećaj kad se netko za tebe tako jako bori.
*Tijekom Europskog prvenstva izjavljivali ste da biste otišli samo u veliki klub. Je li HSV dovoljno velik?
- HSV je za mene među najvećim bundesligaškim klubovima. HSV je jedini klub koji nije nikad ispao iz 1. Bundeslige. Bio sam u Dortmundu, u Borussiji, koja je također veliki klub. Ipak, HSV predstavlja jednu dimenziju više.
*Što mislite, koliko je HSV-ova momčad spremna napraviti ove sezone?
- Prvo moram razgovarati s trenerom, vidjeti kakva su njegova očekivanja i prohtjevi. Otprilike sam mogao shvatiti što trener Jol od momčadi traži u prvoj utakmici. Rezultat 2-2 s minhenske premijere protiv Bayerna odličan je start, posebice stoga što se momčad vratila u utakmicu nakon što je gubila 2-0.
*S kim ste od suigrača bili u kontaktu? Koga od ranije poznajete?
- Često sam se telefonski čuo s Ivicom Olićem. I on mi je preporučio dolazak ovdje. Rekao je da je grad prekrasan. Na prvu me jako podsjeća na Zürich. Također, s Timom Atoubom igrao sam u Baselu, a s Michaelom Lindemanom i Ricardom Monizom u Grasshoppersu.
*Što će za vas značiti igrati zajedno s Olićem?
- To je sjajno saznanje. Znamo se iz reprezentacije i osjećamo se dobro u igri. Lani sam igrao s Robertom Kovačem u Borussiji, sada ću s novim Hrvatom. Drago mi je zbog toga.
*Jeste li kad s Olićem dijelili sobu tijekom freprezentaivnih akcija?
- Jesam, no otad inzistiram da budem sam. Hrkao je pa se od njega nikako nisam uspijevao odmoriti - kroz smijeh kaže Petrić.
*Iz HSV-a je otišao Rafael van der Vaart? Jeste li spremni preuzeti njegovu ulogu i odgovornost u igri?
- Sama činjenica da me se spominje u tom kontekstu za mene je kompliment. S odlaskom Rafaela ovaj je klub izgubio jednoga fantastičnog igrača. Sada, jasno, moraju postojati drugi koji će preuzimati odgovornost. Ja odgovornost volim i nikad ne bježim od nje. Kao momčad ćemo uspjeti kompenzirati njegov odlazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku