Obavijesti

Sport

Komentari 6

Petrović je smijenjen s pozicije Osijekova sportskog direktora

Petrović je smijenjen s pozicije Osijekova sportskog direktora

Prodavali smo igrače za vrlo visoke iznose, a to sam si zadao kao obvezu i cilj kada sam dolazio jer sam bio iziritiran transferima prije toga za vrlo male iznose. Rezultatski smo ostvarivali ciljeve, stalno smo igrali Europu..., rekao je o svom mandatu

VIDEO

Nenad Bjelica (49) i službeno je prije četiri dana postao menadžer Osijeka pa je, osim vođenja momčadi, preuzeo i brigu oko dovođenja igrača. To je značilo i odlazak dosadašnjega sportskog direktora Alena Petrovića (50), što je bijelo-plavi klub potvrdio u utorak navečer.

POGLEDAJTE VIDEO: Bjelica u Osijeku

Pokretanje videa...

Bjelica u Osijeku 02:52

- Nije uopće upitan doprinos Alena Petrovića u jačanju i stvaranju stabilnog i ambicioznog NK Osijek. Naprotiv. Uostalom, o tomu vjerojatno najbolje svjedoče i rekordni transferi koje smo u posljednje vrijeme ostvarili sa Šutalom i Marićem - rekao je direktor Osijeka Igor Galić i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Utisnuo je, dakle, svoj značajan pečat u sve što smo dosad zajednički napravili i na tome mu se, u ime kluba, iskreno zahvaljujem. Alen je bio igrač Osijeka, njegov kapetan, u dva navrata i sportski direktor, to se zasigurno mora vrednovati i želim mu puno sreće i uspjeha u svemu što će ubuduće raditi.

Trebao je doći u Zvezdu, ali su Delije rekle - ne može. Sada ga Neno Bjelica dovodi u Osijek...
Trebao je doći u Zvezdu, ali su Delije rekle - ne može. Sada ga Neno Bjelica dovodi u Osijek...

Petrović je u Osijeku radio 25 godina, a sad je mjesto prepustio novoj garnituri ljudi predvođenu igračkom legendom Bjelicom.

- Iznimno sam ponosan na sve što sam u Osijeku napravio u posljednje četiri i pol godine. Na neki način sam aktivno sudjelovao u dovođenju Mađara u ovoj projekt zajedno s Ivanom Meštrovićem. Jedva čekam da se ostvari taj kapitalni projekt izgradnje novog stadiona u koji će biti utkan i moj barem mali doprinos. Sjećam se kako je klub izgledao, kao i momčad, kada smo došli 2016. Napravili smo veliki posao i iskorak, vratili NK Osijek u vrh hrvatskog nogometa. Prošle sezone bio nam je zacrtan plasman u finale Kupa i osvajanje drugog mjesta u ligi. Nažalost, iz raznih razloga nismo u tome uspjeli - rekao je Petrović.

- Ponosan sam i na moje ulazne transfere, kao i na one izlazne. Prodavali smo igrače za vrlo visoke iznose, a to sam si zadao kao obvezu i cilj kada sam dolazio jer sam bio iziritiran transferima prije toga za vrlo male iznose. Rezultatski smo ostvarivali ciljeve koji su nam bili zadani, stalno smo igrali Europu i bili među četiri najbolje momčadi u HNL-u. Uz proračun kojega smo imali nije bilo realno skinuti Dinamo s trona, no postali smo konkurentni Rijeci i Hajduku, a za Osijek se čulo i u europskim razmjerima. Volim ovaj grad, u njemu živim, bilo mi je zadovoljstvo raditi u svom klubu i sudjelovati u njegovom zasigurno najboljem razdoblju - dodao je.

U Osijeku mu je igrao i otac Ivo, bio je kapetan momčadi, a onda preuzeo i uredski posao.

- Kao sportski direktor živio sam s klubom i za njega 24 sata dnevno, bez godišnjih odmora. Zahvaljujem doslovno svima, posebice Ivanu Meštroviću i Lorincu Meszarosu, kao i svim suradnicima u Upravi, svim trenerima s kojima sam iznimno korektno surađivao, igračima, klupskim djelatnicima, navijačima, Kohorti, medijima... Bilo je to zaista za mene sjajno iskustvo - rekao je Petrović u emotivnom obraćanju na klupskoj web-stranici i zaključio:

- Splet je okolnosti takav, ostajem Osijekov navijač i živim za uspjeh svoga kluba te mu želim svu sreću. Utkao sam 25 godina svoga života u NK Osijek i ne mogu osjetiti prema njemu ništa nego drugo nego ljubav. Klub ostavljam u dobrom stanju s ekipom koja se do posljednjeg trena borila za Ligu prvaka s igračima koji svaki može ostvariti lijep transfer i za sebe i za klub. Nasljednicima želim puno sreće, a sada ću se jedno vrijeme odmoriti i posvetiti obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet