Obavijesti

Sport

Komentari 11

Pickford u finalu ponovio trik iz 2018.: Šalabahter na boci vode

Pickford u finalu ponovio trik iz 2018.: Šalabahter na boci vode

Pickford je na šalabahter ispisao imena potencijalnog izvođača, ali prema onome što se vidi s njegovog popisa, nitko na kraju nije pucao. Unatoč tome, engleski golman obranio je dva penala

VIDEO

Engleski golman, Jordan Pickford (27), ponovio je svoj trik u finalu Eura 2020. Poslužio se "šalabahterom“ na kojemu je ispisao kako protivnici pucaju penale te ga je nalijepio na bocu vode. 

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači

Pokretanje videa...

Engleski navijači VIDEO

Jedinica Evertona imala je ovako ispisane izvođače penala i na utakmici s Kolumbijom na Svjetskom prvenstvu 2018. u kojem je Engleska pobijedila i skinula prokletstvo raspucavanja penala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova taktika očito je uspješna jer je Pickford briljantno obranio dva od pet talijanskih penal, ali unatoč tome Engleska je utakmicu izgubila zbog tri vlastita promašaja. 

Sportsmail je uhvatio fotografiju na kojoj Pickford provjerava bočicu prije izvođenja penala na Wembleyju, ali nitko od igrača čije se ime vidi na Pickfordovoj listi na kraju nije pucao. 

Alessandro Florenzi, Giacomo Raspadori, Rafael Tolói, Bryan Cristante, Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni i Gianluigi Donnarumma bili su navedeni na jednoj strani Pickfordove bočice.

Penale za Italiju pucali su Dominico Berardi, Andrea Belotti, Leonardo Bonucci, Federico Bernardeschi i Jorginho, a engleski golman obranio je Belottiju i Jorginhu. 

Bacio se u donju lijevu stranu i skinuo udarac Belottija te potom skokom u desno obranio Jorginhu koji nerijetko zabija s bijele točke u Chelseaju 

Nažalost za Englesku, Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka nisu uspjeli zabiti te je Engleska na kraju svladana rezultatom 3-2.

Italy v England - UEFA Euro 2020 Final - Wembley Stadium

Nevjerojatno je što je Pickford bio naveden kao šesti izvođač penala za englesku reprezentaciju. Pojavila se snimka na kojoj Southgate ide od igrača do igrača i govori im koji će biti u redoslijedu izvođenja penala. 

Nakon razgovora s Rashfordom, Sanchom i Sakom, Southgate je došao do Pickforda te zatim do Kalvina Phillipsa. Pickford je već pucao penal i zabio u pobjedi Engleske nad Švicarskom 2019. godine u Ligi Nacija. 

Na svjetskom prvenstvu 2018. Pickford je izvrsno obranio udarac Carlosa Bacce i tako pomogao Engleskoj da se plasira među najboljih osam na turniru. Činilo se da kao i tada ima bilješke na bočici vode, ali bila je omotana ručnikom pa je teže razabrati. 

- Znam da je cijela zemlja htjela da to obranim, nadam se da sam razveselio ljude na putu do posla. Odradio sam zadaću, znali smo da bi Bacca mogao biti slaba karika kod penala jer smo pregledali neke snimke – komentirao je Pickford.

Italy - England

Engleska se nepogrešivo pripremala za raspucavanje penale pod trenerskom palicom Garetha Southgatea te su svaki trening još od prošlog rujna završavali vježbanjem penala. 

Pomoćni trener Steve Holland pratio je njihove napore te je kreirao tablicu izvođača penala na temelju čega je Southgate i donio odluku u utakmici s Italijom. 

Sportsmail je također izvijestio kako su igrači engleske bili šokirani Southgateovom odlukom da prepusti Saki odlučujući peti penal. 

Lukino remek-djelo u izboru za gol Eura! Ovdje možete glasati
Lukino remek-djelo u izboru za gol Eura! Ovdje možete glasati

Saka, koji ima samo 19 godina, uoči turnira bio je smatran samo potencijalnim kandidatom koji bi se možda mogao naći na popisu, ali unatoč tome je zbog nevjerojatnog učinka na treninzima dobio prednost ispred iskusnih igrača poput Raheema Sterlinga ili Jacka Grealisha.

Nažalost ovaj mladi igrač Arsenala nikada nije pucao penal na seniorskoj razini, a ovo mu je bio tek deveti nastup za reprezentaciju.

Nakon što su Talijani u konačnici slavili, engleski tabloid The Sun objavio je fotografije njihove svlačionice koja blago podsjeća na 'bojno bolje'. Apsolutno je razumljivo slavlje europskih prvaka, ali ove prizore nikada nije lijepo vidjeti. 

Osim limenki piva, boca od vina i šampanjaca, neki od igrača u svlačionici su ostavili i šlape, tenisice i donje rublje. Talijani su na podu stavili i mokre ručnike, a njihovo slavlje možete pogledati OVDJE. 

S druge strane, svlačionica engleske reprezentacije ostala je uredna te su na stolu ostavili samo hrpu složenih kutija od pizze. 

AKO NISTE, POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića