Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pierre je kao Chucky Atkins: Ušao u povijest, a nije ni došao

Pierre je kao Chucky Atkins: Ušao u povijest, a nije ni došao
1

SUPER JACKSON Kad imaš 180, a uzmu te na draftu, znači da si odličan igrač, kaže trener Veljko Mršić. Nije kod nas igralo puno Amerikanaca te kvalitete

VIDEO

Pierre Jackson (25) u Cedevitu je došao krajem listopada, a samo tri tjedna kasnije već je postao klupski rekorder u europskim utakmicama. Zabio je 38 koševa Nižnjem Novgorodu. Podsjetio je na najbolje strance koji su igrali u Hrvatskoj: Penna, Atkinsa, Andersona, Ayusa...

- Usporedio bih ga s Chuckyjem Atkinsom. Rekao bih čak i da je Pierre, osim u visini, u svemu drugome bolji od Chuckyja - kaže trener Cedevite Veljko Mršić.

A to puno znači. Chucky je bio jedan od najboljih stranaca u povijesti Cibone, a nakon igranja pod Tornjem u idućih je deset godina imao ozbiljnu NBA karijeru. Nastupao je za Orlando, Detroit, Lakerse...

Skače više od metra

- Pierre ima 180 cm, a izabran je na draftu. Kad si tako nizak, onda znači da si u svemu ostalom odličan. Nema što ne može napraviti. Ima odraz veći od jednog metra, a strašno je brz. Ma on je NBA kalibar - istaknuo je Mršić.

Bilan: On je čudo

Jackson se brzo uklopio u momčad. Usprkos pričama da to neće biti lako.

- Čuo sam i ja priče da je težak tip, ali to uopće nije točno. Možda je još malo zatvoren, no polako, kratko je u Cedeviti - rekao je centar Miro Bilan, kojeg je Jackson protiv Nižnjeg ostavio bez teksta.

- U Cedeviti sam šest godina i nikad nisam vidio da je netko odigrao takvu utakmicu. S njim i Tomasom dobili smo dva ekstra igrača - kaže Bilan.

Pierre u Europi zasad nije ostavio trag. U Asvel je otišao na nagovor Tonyja Parkera, no napustio je klub prije početka sezone. Igrao je za Fenerbahče, no Obradović mu se zahvalio.

- Pričao sam s njim o tome. U Asvelu nisu ispunili ono što su obećali, a u Feneru se nije još snašao. I sam mi je priznao da je tad bio premlad i nespreman - ispričao je Mršić.

A Pierre nije samo košarkaš. Ima on i neke skrivene talente. Puno njih.

Pjeva pleše i kuha

- Da nisam košarkaš, bio bih kuhar, no moji skriveni talenti za koje malotko zna su pjevanje i ples - kaže Jackson, dodavši da zasad najviše novca u Zagrebu troši na odličnu hranu. I da obožava torte od sira.

- Ha, ha... Srećom, Jackson nije kao Pullen. Na njega se ne lijepe kilogrami. Ima dobre gene, a i puno radi pa sve to potroši - kaže Mršić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...