Obavijesti

Sport

Komentari 4

Pinturaultu svjetsko zlato u kombinaciji, Tvrtko Ljutić 15.!

Pinturaultu svjetsko zlato u kombinaciji, Tvrtko Ljutić 15.!

Pinturault je drugi naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji nakon trijumfa 2019. u švedskom Areu, osvojio postavivši najbolje vrijeme u superveleslalomu (1:08.25), a potom u slalomu trećim rezultatom obranio prednost

VIDEO

Po drugi put u karijeri 31-godišnji Francuz Alexis Pinturault osvojio je naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji trijumfom na otvaranju ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Courchevelu i Meribelu, a jedini hrvatski predstavnik Tvrtko Ljutić osvojio je 15. mjesto.

Za 20-godišnjeg Zagrepčanina to je bio drugi nastup na svjetskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji i prvi plasman među 15 najboljih, do kojeg je stigao zaostavši za pobjednikom nešto više od devet sekundi (+9.33). Ljutić je u superveleslalomu imao 40. rezultat, a za Pinturaultom je zaostao za 4.23 sekundi, dok je u slalomu došao do cilja sa 17. rezultatom, što mu je u konačnici donijelo ukupno 15. mjesto.

Alpine Skiing: World Championship

Pinturault je drugi naslov svjetskog prvaka u alpskoj kombinaciji nakon trijumfa 2019. u švedskom Areu, osvojio postavivši najbolje vrijeme u superveleslalomu (1:08.25), a potom u slalomu trećim rezultatom obranio prednost koju je imao u odnosu na branitelja naslova, 27-godišnjeg Austrijanca Marca Schwarza. Francuz je u zbroju dviju vožnji bio brži za deset stotinki.

Schwarz je u superveleslalomu zaostao šest stotinki, a u slalomu četiri za Pinturaultovim rezultatom, uz jednu veću pogrešku neposredno prije cilja, koja mu je odnijela pobjedu i obranu naslova svjetskog prvaka.

Prije dvije godine u Cortini d'Ampezzo Schwarz je došao do naslova svjetskog prvaka ispred Pinturaulta, od kojeg je u dvije vožnje bio brži za samo četiri stotinke. Osvajanjem srebra Schwarz je kompletirao sva odličja na svjetskim prvenstvima u alpskoj kombinaciji, jer je prije četiri godine u švedskom Areu osvojio broncu, kad je naslov svjetskog prvaka pripao Pinturaultu, s kojim se penjao na pobjedničko postolje u ovoj disciplini na posljednja tri izdanja SP-a.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Alpine Combined

Austrijanci su u Courchevelu osvojili i brončano odličje zaslugom 25-godišnjeg Raphaela Haasera, kojemu je to bio debitantski nastup na svjetskim prvenstvima. Za pobjednikom je zaostao za 44 stotinke i tako ponovio uspjeh koji je dan prije u alpskoj kombinaciji ostvarila njegova 29-godišnja sestra Ricarda Haaser, popevši se po prvi put u karijeri na pobjedničko postolje.

U srijedu i četvrtak (11.30 sati) su u Meribelu i Courchevelu na rasporedu utrke za odličja u superveleslalomu, prvo za skijašice, a potom i za skijaše, u kojima na startu neće biti hrvatskih predstavnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'
SVI ODLAZE, A ON JE I DALJE TU

Modrićeva poruka Kroosu ganula je mnoge: 'Prijatelju, još samo jedno moraš postići...'

Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet nogometa je tužan jer odlazi jedan povijesni nogometaš, a priznajem da sam i ja jako tužan, napisao je emotivni Luka svome suigraču