Obavijesti

Sport

Komentari 23

Pique: Ne igram za Barcu da se borim za treće mjesto! Koeman: Ne želim ništa komentirati...

Pique: Ne igram za Barcu da se borim za treće mjesto! Koeman: Ne želim ništa komentirati...

Prolazimo kroz situaciju na koju nismo navikli. Ovo su burne godine, s promjenom predsjednika i promjenom trenera. Zajedno moramo dati sve od sebe kako bismo osigurali mir, kazao je Pique

VIDEO

Navijači Barcelone bili su svjesni da njihov klub čeka teška i neizvjesna budućnost nakon odlaska Lea Messija, ali nitko nije mogao pomisliti da će španjolski velikan pasti na tako niske grane. 

Klub grca u dugovima, spasitelja Messija više nema, a pitanje je hoće li trener Ronald Koeman dočekati sljedeću utakmicu na klupi Barcelone. Sudeći po posljednjim rezultatima, sve je izglednije da neće. Nakon teškog poraza od Bayerna i mršavog remija s Granadom na Camp Nou, očajni španjolski velikan opet je kiksao. Ovaj put je uzeo tek bod na gostovanju kod Cadiza (0-0). Bila je to još jedna jalova i loša predstava Koemanove momčadi u kojoj Barcelona može biti i presretna s osvojenim bodom. 

LaLiga - Cadiz v FC Barcelona

Katalonski velikan je utakmicu završio bez Frenkieja de Jonga koji je dobio drugi žuti u 65. minuti, ali i bez trenera Koemana koji je pocrvenio u sudačkoj nadoknadi jer je prigovarao sucu. Nizozemac ne želi u medijima govoriti o svojoj budućnosti na klupi Blaugrane jer je svjestan da je blizu otkaza, no slijedi mu razgovor s predsjednikom. To neće moći izbjeći.

- Mora se analizirati sve što je moja momčad napravila, želja, htijenje, predanost. Svoju osobnu situaciju ne želim komentirati. Predsjednik je otišao u hotel i pozdravili smo se. Vjerojatno ćemo imati vremena za razgovor ako će to željeti - kazao je Koeman.

LaLiga - Cadiz v FC Barcelona

Ne samo što će željeti, nego španjolski mediji pišu kako je predsjednik Laporta već pripremio i potencijalne nasljednike. Naravno, tu je opticaju uvijek klupska legenda Xavi, a spominju se i Antonio Conte i Roberto Martinez. No, Barcelona je u jako lošoj situaciji, mora dvaput vagati svaki trošak i jasno je da će netko od navedenih imena morati pristati na puno manju plaću. 

A Gerard Pique je jedan od onih koji pamti i puno ljepše dane. Bio je član nevjerojatne generacije predvođene Messijem, Xavijem, Iniestom, Puyolom... koja je bila strah i trepet u Europi. Osvojio je s klubom brojne trofeje, ali sada se sve okrenulo. Barca se bori za goli život. 

LaLiga - Cadiz v FC Barcelona

- Prolazimo kroz situaciju na koju nismo navikli. Ovo su burne godine, s promjenom predsjednika i promjenom trenera. Zajedno moramo dati sve od sebe kako bismo osigurali mir. Nemojmo tražiti dvije strane. Svi smo uz predsjednika, a također i s trenerom. Ne možemo kontrolirati buku oko kluba i ne želimo razmišljati o tome - kazao je Barcelonin veteran. 

Barcelona nakon pet kola ima tek devet bodova uz dvije pobjede i tri remija. Jedino pozitivno u svemu ovome je što je i dalje bez poraza, no navijače najviše brine bezidejna igra. Nema tu više istinskih zvijezda, ali riječ je o momčadi s talentiranim pojedincima koji bi mogli biti nositelji kluba u budućnosti. No, ni najoptimističniji navijači više ne vjeruju u trofeje, a najviše ih boli to što Koeman ne želi preuzeti odgovornost. Jasno je kako ništa ne štima, a predsjednik polako gubi strpljenje. 

LaLiga - Cadiz v FC Barcelona

- Ne nosim dres Barcelone da bih završio drugi ili treći. Ovdje sam da se borim za trofeje. Ponekad se moramo suočiti s ovakvim trenucima. Osjećamo da su navijači iza nas i situacija nam je svima komplicirana - kazao je Pique. 

Bila je to neformalna kritika upućena nizozemskom treneru koji očito polako gubi konce u svlačionici. Najveći problem je što se Barcelona nije jako dugo suočila s ovakvom situacijom. Naviknuli su navijače na trofeje i velike utakmice, no sada su došla neka druga vremena u kojima je i bod na gostovanju kod Cadiza uspjeh. A veliko je pitanje kada će se izvući iz blata. S Koemanom na klupi vrlo vjerojatno ne...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti