Obavijesti

Sport

Komentari 37

Pirlo za 24sata: Luka Modrić nije baš najbolji, a volio bih jednom biti izbornik Hrvatske

Pirlo za 24sata: Luka Modrić nije baš najbolji, a volio bih jednom biti izbornik Hrvatske
13

Italia Soccer Camp 2022 održat će se u Zagrebu od 4. do 8. srpnja 2022. za oko 100 djece. "Nadajmo se da će na ovom nogometnom kampu isplivati neki novi Perišić ili Brozović", rekao je Pirlo

VIDEO

U zagrebačkom je Westinu u petak, 3. lipnja predstavljen Nogometni kamp za djecu u Hrvatskoj (Italia Soccer Camp 2022.) pod pokroviteljstvo Privredne banke Zagreb i Generali osiguranja. Na konferenciji za medije govorili su mnogi poslovnjaci, domaći i strani, na sve oči bile su uprte u samo jednu osobu.

Tog trenutka kada je zakoračio kroz vrata konferencijske sobe, reflektori su obasjali njegovu dugu, čvrstu, njegovanu kosu. Pojavio se osvajač, između ostaloga, šest Scudetta i dvije Lige prvaka, svjetski prvak i europski doprvak - Andrea Pirlo (43).

POGLEDAJTE VIDEO: Italia Soccer Camp 2022

Pokretanje videa...

Italia Soccer Camp 00:16

Bivši nogometaš talijanskih velikana Intera, Juventusa i Milana službeni je promotor projekta, a nakon službenog predstavljanja mnoštvo je pohitalo kako bi dobili potpis, fotografiju ili nekoliko riječi talijanskog velemajstora. 

Mnogi nogometni analitičari slažu se kako je Pirlo unio nešto novo u talijanski nogomet, koji su mnogi smatrali 'zaostalim' i tromim, neki poseban šarm. Na travnjaku šmeker koji je radio što je god htio - lakoćom savršeno odrađivao obrambene zadatke, a opet često nalazio situacijama kada je trebalo asistirati ili zabiti gol. Čovjek koji je bio ispred svog vremena, igrač 'finoće' i gospodske igre, a najbolje ga opisuje njegov nadimak "Nježne noge". Upravo je takav i izvan travnjaka - gospodin, nježan, miran i staložen. Odgovara sa zadrškom, promišljeno, jednostavno i kratko.

- Nadajmo se da će na ovom nogometnom kampu isplivati neki novi Perišić ili Brozović. Teško je reći, ali nadajmo se da će među njima izrasti veliki igrači - kazao nam je kratko o projektu nakon čega smo i upitali o nekim tabu temama.

Primjerice o Luki Modriću, koji će u rujnu navršiti 37 godina igrajući za Real Madrid kao europski prvak, dok su Xavi i Iniesta u tim godinama bili tisućama kilometara udaljeni od najvećih svjetskih nogometnih pozornica.

- Ne znam da li je baš najbolji, ali je sigurno među najboljima - rekao nam je Pirlo.

Ante Rebić osvojio je Scudetto, Marcelo Brozović proglašen je najboljim veznjakom Serie A, a ulozi Ivana Perišića u Interu nepotrebno je trošiti riječi. 

- Sve su to jako dobri igrači, Hrvatska obiluje, ne od jučer, izvrsnim igračima koji su imali veliki utjecaj na Serie A.

Odmah smo ga upitali i pitali misli li da je Perišićev transfer u Tottenham plod manjka poštovanja Marotte (op.a., predsjednik Intera) prema igraču.

- Mislim da ne, mislim da je jednostavno htio novo iskustvo u karijeri.

U Juventusu mu je na klupi pomagao Igor Tudor, koji je zatim preuzeo Hellas Veronu, s kojom je odradio odličnu sezonu, no sada odlazi. Je li Tudor spreman za veći korak u trenerskoj karijeri?

- Dokazao se u Veroni. Krasno su prvenstvo odigrali, a na njemu je da odluči što će u budućnosti.

A što je s njegovom budućnosti? Nakon raskida ugovora s Juventusom nije pronašao drugi klub.  Otkrio nam je ima li novih ponuda i bi li ikada sjeo na klupu hrvatske reprezentacije?

- Apsolutno, otvoren sam za sve prijedloge. Vidjet ćemo što donosi budućnost. Volio bih biti izbornik Hrvatske.

Zavirili smo malo u prošlost i pitali ga sjeća li se gola Hrvatskoj na Euru 2012. iz savršenog slobodnjaka.

- Naravno da ga se sjećam, predivno mi je sjela - rekao je Pirlo, prvi put pokazujući osmijeh.

A za koga će navijati u Kataru budući da Italija neće igrati Mundijal? Srpski mediji pisali su da će za - 'orlove'...

- Ako nema Italije, teško mi je za nekoga navijati, ali zaista mislim da ćemo vidjeti lijep nogomet.

Sudionici konferencije bili su i Luigi Fuzio, direktor poslovanja sa stanovništvom i upravljanje imovinom međunarodnih banaka supsidijara Intese Sanpaolo; Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb; Gianluca Colocci, glavni direktor za korporativni razvoj Generali CEE Holdinga; Mario Carini, predsjednik Uprave Generali osiguranja; Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb; Marco Schembri, predstavnik organizatora događaja World Camp International. Video porukom podrške okupljenima su se obratili izbornik i kapetan hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić i Luka Modrić.

Pogledajte video: Zlatko Dalić

Pokretanje videa...

Italia Soccer Camp 2022 00:58

Pogledajte video: Luka Modrić

Pokretanje videa...

Italia Soccer Camp 2022 00:56

- Drago mi je što sam danas u Hrvatskoj na promociji sporta i njegove univerzalne vrijednosti. PBZ i ja dijelimo isti pristup prema mladima i znamo koliko im je podrška važna. Tako će mladi igrači, sudionici, Italia Soccer Campa, imati priliku učiti od profesionalnih talijanskih trenera. Također, posebno nadarenoj djeci koju ćemo odabrati za vrijeme trajanja kampa, bit će ponuđeno da posjete Italiju i tamo treniraju nogomet - kazao je Pirlo.

Nogometni će se kamp održati u Zagrebu od 4. do 8. srpnja 2022. za oko 100 djece, uključujući djecu iz Dječjeg doma Zagreb, a u suradnji s Centrom za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno", lokalnim partnerom humanitarne zaklade The Human Safety Net koju je osnovao Gerali, djeca korisnika programa Centra i djeca izbjeglice iz Ukrajine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom