Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Pitanje je koliko su Hajdukove prinove spremne. A malo mojih je igralo na punom stadionu'

'Pitanje je koliko su Hajdukove prinove spremne. A malo mojih je igralo na punom stadionu'
7

Puni Poljud, u zadnje dvije sezone Hajduk s 29 bodova više od Rijeke i sutra je sigurno favorit. 'Profa Jakir' to potvrđuje no dodaje: Na tribinama njih može biti puno više, ali na terenu smo 11 na 11!

VIDEO

Rijeka je u dvije 'generalke' uoči sezone ostvarila dvije pobjede pa onda i u HNL-u tj. Europi dvaput trijumfirala. Posljednje tri utakmica gol-razlika 'bijelih' je 9-0. Tri pobjede, bez primljenog gola.

Istina, protivnici nisu bili čudesno moćni (Rogaška, Rudeš i Dukagjini), ali... Statistika veseli i sigurno je indikativna. Rijeka je momčad koja teško prima golove, a razvija sve jači pobjednički mentalitet.

Pokretanje videa...

Rijeka - Rudeš 4-0 (sažetak) 10:42

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

U nedjelju od 21:05 igra se Jadranski derbi, na - prepunom Poljudu. Ulaznice su rasprodane odavno, u grotlu od 30 tisuća dalmatinskih navijača očekuje se i nekoliko stotina onih iz riječke Armade.

Sjajnih, vjernih, glasnih i nezaustavljivih riječkih navijača koji su napadnuti u Srbiji na povratku s Kosova, na 1.000 kilometara dugom putu na prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige, Dukagjini - Rijeka 0-1.

Klub im se i javno zahvalio na fantastičnoj podršci:

Hajduk je, pak, u HNL startao trijumfom nad Dinamom u Zagrebu, obavio sjajni prijelazni rok, u zadnje dvije sezone osvojio ukupno 29 bodova više od Rijeke i zbog svega toga Hajduk je sutra sigurno: neupitni favorit. Ali... Ta medalja ima i drugu, riječku stranu.

Na odličan Ri-ulazak u sezonu 2023/24 kaleme se još dvije činjenice: 1. squadra s Kvarnera (iz Prištine se nije ni vraćala u Rijeku nego odmah došla u Split) derbi čeka s 28 zdravih i spremnih igrača u kadru (priključili su im se: Petrovič, Bogojević, Vukčević i Agić) i...

2. Sergej Jakirović u Rijeku je došao prošle zime pa u obje utakmice protiv Ivana Leke i njegovog Hajduka uredno osvojio svih šest bodova, trijumfirao i na Rujevici i na Poljudu.

Labrović & Jakirović: Rijeka mora efikasnije, ali... Ne prima golove, a ima pobjednički gard
Labrović & Jakirović: Rijeka mora efikasnije, ali... Ne prima golove, a ima pobjednički gard

Jakirović i njegova Rijeka su, dakle, i ove sezone i protiv Lekinog Hajduka dosad na - 100 posto. I kristalno je jasno je da 'bijele' (koliko god Splićani bili jaki i koliko god žestoku podršku s tribina imali) nitko ne može uvjeriti kako im se u nedjelju zapravo pruža šansa da iz Dalmacije na svoj Kvarner krenu s pobjedničkom pjesmom i netaknutim 100-postotnim učinkom.

Formu dižu ljetna pojačanja Toni Fruk, Stjepan Radeljić, Franjo Ivanović, Marco Pašalić... Niko Janković je u prve dvije utakmice zabio tri pogotka i ima jednu asistenciju, Obregon je namjestio dva gola.

A uz nizanje kilometara po desnoj strani jednu je asistenciju stigao u svoju statistiku staviti i Alen Grgić. Dečko koji zna i kako je zabiti Hajduku na Poljudu i kako je pobijediti Hajduka na Poljudu.

Rijeka: 1. kolo SuperSport HNL-a, HNK Rijeka - NK Rudeš

- Na Kosovu smo mogli sve završiti u toj prvoj utakmici, ali dobro je, pobijedili smo i upoznali protivnika pa ćemo stvar finiširati na našem sjajnom travnjaku pred našim navijačima - govori uvodno Grgić pa se 'baca' na Jadranski derbi:

- Nadamo se svi, najprije rezultatu u našu korist, a onda i dobroj utakmici, nogometu u kojem će se uživati. Na Poljudu je uvijek isto. Huk s tribina koji bodri Hajdukove igrače, ali: diže i nas! Nama je zapravo gušt igrati u toj atmosferi i nadamo se da će na kraju utakmice taj puni stadion biti razočaran - rekao je Grgić.

A njegov šef, 'Profa Jakir', iz Splita javlja dobre vijesti:

- Obavili smo regeneracijski trening, priključila su nam se još četvorica igrača i nakon one tvrde utakmice po tvrdom terenu u Prištini nitko nema nikakvih problema, svi su zdravi spremni i na raspolaganju za gostovanje kod Hajduka.

Što očekuje u nedjelju od 21:05?

- Čvrstu i agresivnu, jako zahtjevnu utakmicu, naravno, kao i svaki Jadranski derbi. Stadion je rasprodan i ja mislim da je privilegija u takvom ambijentu, normalno. Jer zato se nogomet i igra. A od moje momčadi očekujem da igramo hladne glave, da igramo ono što se dogovorimo.

Hajduk, bolji nego prošle sezone?

- Skautirali smo ih, normalno, kao što su i oni nas. Tek je sami početak sezone, ali Hajduk igra na svom stadionu i oni su favoriti, a na nama je da im otežamo život. I napravit ćemo sve da poremetimo njihove planove.

Otkud vam prijeti najveća opasnost?

- A od Livaje - odgovara Jakirović istog trena, mirno sliježući ramenima.

- Livaja, Mlakar, Sahiti, Pukštas koji je po meni njihov najkonstantniji igrač, uvijek na vrlo visokoj razini. Pa Krovinović od kojeg uvijek sve polazi u njihovom otvaranju napada. I novi igrači koji su im se možda malo kasnije priključili su itekako kvalitetni, pitanje je koliko su energetski spremni. Mi smo spremni na sve varijante, ali naravno uvijek je tu ljudski faktor jer na kraju priče uvijek su igrači su oni koji odlučuju.

'Profa' Jakirović nakon pobjede u Europi: Smanjili smo okretaje s igračem više, to mi se ne sviđa
'Profa' Jakirović nakon pobjede u Europi: Smanjili smo okretaje s igračem više, to mi se ne sviđa

Smiren, samouvjeren...

- Pa jesam. Momčad mi daje realni optimizam i nadu da će Rijeka biti energetski dobra, čvrsta i odigrati svoju utakmicu, onu koju pripremamo i želimo odigrati.

Je l' i ovo derbi u kojem vrijedi ona klasika 'Najvažnije je izdržati prvi nalet, prvih 10-15 minuta'...?

- Ma nije bitno koje je razdoblje utakmice. Najvažnije je ne bojat' se igrati svoju igru i ne gubiti glavu u onim razdobljima utakmice kad te protivnik stisne. Na tribinama njihova prednost može biti brojčanu velika, ali dolje na terenu nije tako, dolje smo: 11 na 11!

VIDEO Janković je top s Rujevice ponio u Prištinu: Pogledajte gol
VIDEO Janković je top s Rujevice ponio u Prištinu: Pogledajte gol

Dojam je da se zapravo veselite punom Poljudu.

- Pa normalno. Gledajte, mi jesmo mlada momčad, ali ima igrača koji su prošli puno toga, a mlađima je ovo, kako sam već rekao, privilegija koju trebaju iskoristiti.

I zaključno:

- Iskreno se nadam kako će i na terenu i van terena sve proteći u duhu sportskog fair playa - rekao je Sergej Jakirović, najveće pojačanje Rijeke ove godine!

Početni sastav? Samo ga Jakir zna, ali izbor mu je takav da u pripremi ima jedino i isključivo: 'slatke brige'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše