Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Piti sam krenuo kad sam imao 13, izbacili su me iz tri škole...'

'Piti sam krenuo kad sam imao 13, izbacili su me iz tri škole...'
3

Jedne večeri sam skoro doživio srčani. Ležao sam na klupi u parku pokraj jezera, ma ne sjećam se gdje sam bio. Znao sam da se moram trgnuti, ispričao je Klose koji je igrao s Perišićem, Gavranovićem, Hajrovićem,...

VIDEO

Počeo sam piti s 13 godina, započeo je svoju ispovijest igrač Norwicha Timm Klose, Švicarac koji je prije nekoliko godina igrao s Ivanom Perišićem u Wolfsburgu. On je za službenu stranicu svog kluba povodom Dana mentalnog zdravlja ispričao sve o problemima s kojima se susretao dok se pokušavao probiti kao igrač, ali govorio je i o tome kako unatoč respektabilnoj karijeri koju je izgradio i dalje ga muči pitanje "što napraviti sa životom".

- Zaglavio sam u alkoholu. Počeo sam piti kada sam imao samo 13 godina. Svi su mi prijatelji bili nešto stariji pa su oni redovito pili i pušili različite stvari. Bila je to loša ideja, ali i ja sam sve to radio s njima - ispričao je Klose.

- Uvijek sam želio postati nogometaš, igrao sam u mladom pogonu Basela, ali imao sam problema u školi. Na kraju svake školske godine sam se mučio, izbacili su me iz tri škole, a ja sam većinu vremena bio pijan. Školske odmore sam provodio pušeći cigarete.  Jednostavno sam uvijek bio u nekom svom svijetu, sanjario sam, nikada zapravo nisam bio prisutan - otvorio se nogometaš kojeg su kao mladića poroci skoro skupo koštali.

- Jedne večeri sam skoro doživio srčani udar. Završio sam na nekoj klupi u parku pokraj jezera, ma ne sjećam se ni gdje sam točno bio. Bio sam sam. Ujutro sam se probudio još uvijek 'nacvrcan' i samo sam pomislio: Uredu, sad se stvarno moram trgnuti - rekao je Klose koji je sa 16 godina upoznao djevojku koju je kasnije i oženio. Buduća supruga mu je puno pomogla u tim trenucima, uspio je usredotočiti se na karijeru, ali priznaje da i dalje ima problema s emocijama i psihom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon utakmice jecao u očevom naručju

Prisjetio se utakmice u kojoj je Norwich njegovom greškom primio gol u zadnjoj minuti. Nakon posljednjeg zvižduka, jecao je u očevom zagrljaju.

- Izlazio sam s terena i samo sam si ponavljao da moram ostati sabran, da samo trebam otići s travnjaka, a kada ostanem sam, mogu se slomiti u suzama. Otac je stajao na tribinama, uspio sam ostati sabran dok sam prolazio pokraj njega, osjećao sam se toliko snažno. On mi nije rekao ništa, samo me je zagrlio - a ja sam briznuo u plač. Onda sam se zapitao: "Pa što mi je? Zašto mi se ovo događa? Nisam napravio ništa loše, uvijek sam svakoga gledao kao prijatelja, uvijek sam pozitivno razmišljao" - ispričao je Švicarac. Najviše mu je pomogao mentalni trener kojeg je pronašao u Engleskoj. S njime rješava i probleme koji ga muče posljednjih mjeseci. Naime, Klose od početka sezone ne igra zbog teške ozljede koljena, a s obzirom da je prešao 30. godinu, javile su mu se sumnje oko povratka i nastavka karijere.

- Svaki tjedan pričam sa svojim mentalnim trenerom. Lijepo je popričati s nekim neutralnim, nekim tko nema veze ni sa čim, tko te neće osuđivati i tko ti neće reći: "Ma sve će biti uredu". Ozljeda koljena mi je vratila sva ta ružna sjećanja. Shvatio sam da imam 31 godinu, da je sve više mladih igrača koji dolaze i počeo sam se pitati je li ovo moj kraj. Počeo sam sumnjati u sebe - kaže Timm Klose.

Timm Klose je u karijeri igrao za Old Boys, Basel, Thun, Nuremberg i Wolfsburg, a od 2016. godine je u Engleskoj. S Wolfsburgom je 2015. godine osvojio Njemački kup, a ubrzo i Superkup. S Ivanom Perišićem je u Wolfsburgu odigrao 27 utakmica, a igrao je još i s Ivicom Olićem, Mariom Gavranovićem, Izetom Hajrovićem te Ivom Pintom.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub