Obavijesti

Sport

Komentari 10

Pivarić: U cijeloj karijeri živio sam samo u Zagrebu i Kijevu, a rat me šokirao. Kakve rakete?

Pivarić: U cijeloj karijeri živio sam samo u Zagrebu i Kijevu, a rat me šokirao. Kakve rakete?
5

Cijelo vrijeme sam u kontaktu sa svojim prijateljima i bivšim suigračima iz kijevskog Dinama, jučer sam ih posjetio u hotelu, bili smo i na zajedničkoj večeri u organizaciji Veleposlanstva Ukrajine i BBB-a, kaže Pivarić

VIDEO

Stvarno bih volio da se danas u Maksimiru skupi što više ljudi, da svi skupa pokažemo veliko srce, pa barem na taj simboličan način pomognemo Ukrajini, kaže nam Josip Pivarić (33).

Pokretanje videa...

Razdragana Kolinda zapjevala Košulja plava 01:47

Dinamo Kijev već tjednima putuje Europom i igra humanitarne utakmice za pomoć Ukrajini. Nogometaši Mircee Lucescua proteklih su tjedana gostovali kod Legije, Galatasarayja, Cluja i Borussije Dortmund, a večeras je na rasporedu dvoboj sa zagrebačkim Dinamom (od 18 sati) u Maksimiru.

- Ma naravno da ću danas biti na tribinama, pa proteklih dana nagovaram sve koje znam da dođu na utakmicu. Cijelo vrijeme sam u kontaktu s bivšim suigračima iz Dinamo Kijeva, jučer sam ih i posjetio u hotelu, bili smo i na zajedničkoj večeri koju su zajedno organizirali Veleposlanstvo Ukrajine i Bad Blue Boysi - priča Josip Pivarić kojem nije jednostavno pratiti događaje iz Ukrajine:

- Uh, nisam mogao vjerovati da se ovakav rat može dogoditi u Europi. Nikad neću zaboraviti ta prva dva dana početka ruske invazije na Ukrajinu, ja sam bio u potpunom šoku. Vjerujte mi, ta dva dana nisam funkcionirao, nisam uopće bio svjestan svega što se događa. Kakve bombe, kakve rakete? A tamo je mnoštvo mojih prijatelja, bivših suigrača s kojima sam prošao toliko toga.

Josip Pivarić je prilično vezan uz Kijev...

- Pa ja sam u cijeloj svojoj karijeri igrao za tri (Dinamo Zagreb, Dinamo Kijev, Lokomotiva) kluba, a živio u samo dva grada - Zagrebu i Kijevu. I zbog toga sam jako vezan za Kijev, ne mogu vam opisati koliko mi je to drag grad, kako sam se ugodno tamo osjećao. Ukrajinci su strašno ljubazan narod, obožavaju Hrvate, još uvijek mi je teško vjerovati što se sada tamo događa - poručuje Josip Pivarić, pa dodaje:

- Stvarno u Kijevu imam puno prijatelja, tamo sam se u tri godine najviše družio sa Slovencem Benjaminom Verbičem koji je sada "pobjegao" u varšavsku Legiju. OK, ne mogu reći da smo baš najbolji prijatelji, ali smo puno stvari prošli zajedno, obitelji nam se družile, ostali smo u kontaktu, čujemo se. I onda bi mi bilo teško kada bi se čuli, a on priča o granatama i bombama. 

Josip Pivarić je nastavio...

- Iskreno, posljednjih tjedana sam malo odmaknuo misli od tih priča iz Ukrajine, malo manje pratim u medijima sve što se tamo događa. Razlog? Nije mi jednostavno to čitati i pratiti, a cijele dane sam onda tužan. I tako iz dana u dan. Naravno, da sam svim srcem uz moje prijatelje, da bih kao i svi volio da se cijela ta priča što ranije završi. Ali, stvarno mi je teško gledati te slike, slušati te priče iz Ukrajine.

Što očekujete od današnje utakmice u Maksimiru?

- A gledajte, treba biti realan, znam da neće biti pun stadion, to se ipak ne može očekivati. I jako mi je žao zbog toga, Dinamo Kijev je u zadnje vrijeme dosta igrao po Europi, evo prekjučer su gostovali kod Borussije Dortmund, možete si misliti kakva je tamo bila atmosfera. Stvarno bi volio da ti moji prijatelji bivši suigrači uživaju u Zagrebu, pa i da u Maksimiru bude što bolja atmosfera - završio je Pivarić.

POGLEDAJTE I ZVIJEZDE VRIŠTE S DARKOM STOŠIĆEM: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica