Obavijesti

Sport

Komentari 27

Pjaca: Lakše je igrati za Juve nego naučiti talijanski jezik...

Pjaca: Lakše je igrati za Juve nego naučiti talijanski jezik...
2

Promijenio sam zemlju, prvenstvno, stigao u novi klub i naravno da mi treba vremena da se prilagodim. Mislim da trener najviše misli na to kada od mene traži da se 'probudim', rekao je Talijanima Marko Pjaca

VIDEO

Mladi hrvatski reprezentativac Marko Pjaca hit je u nogometnoj Italiji. Svi ga traže, svatko želi njegov autogram ili selfie s njim, a Pjaca se samo smješka i ne čini se previše iznenađenim cijelom zbrkom koja je nastala oko njega. Ovaj mladić kao da je predvidio sve, kao da je njegova magična večer u Ligi prvaka bila unesena u ugovor sa Juventusom - započinje hvalospjeve Gazzetta dello Sport na račun našeg igrača.

Talijani zaključuju da je perfekcionist iz toga što razumije pitanja na talijanskom, iako je odgovarao na engleskom. Njemu je 21 godina i obećao je da će idući intervju odraditi skroz na talijanskom jeziku.

- Lakše je igrati za Juventus nego naučiti talijanski - našalio se po tom pitanju, a onda su započele i ozbiljnije teme.

Talijanske novinare je zanimalo i hoće li se stvari sada promijeniti za njega i kako je reagirao na Allegrijeve riječi da se mora trgnuti i probuditi.

- Ne znam hoće li se što promijeniti sada, samo moram nastaviti jako raditi na svakom treningu i u svakoj utakmici. A trener je šef, moram učiniti ono što on kaže. Trudim se svaki dan i želim da bude sretan zajedno sa mnom i suigračima, ali i našim navijačima - sa smiješkom je odgovorio Pjaca.

Što trener očekuje od vas? - pitali su Talijani:

- Promijenio sam zemlju, prvenstvo, stigao u novi klub i naravno da mi treba vremena da se prilagodim. Mislim da trener najviše misli na to kada od mene traži da se 'probudim'. Napredujem, učim puno, treniram jako i mislim da mogu još puno napredovati - ima odmah spreman odgovor sjajni ofenzivac.

Pjaca je Talijanima otkrio i omiljenu poziciju i u kojem segmentu igre ima najviše prostora za napredak:

- Mogu igrati i u sredini u na desnoj strani, ali lijeva strana mi je najdraža. Još sam mlad, ima mnogo stvari u kojima mogu napredovati, možda je tu obrana na prvom mjestu.

Zatim je Talijane zanimalo je li možda i pala kakva oklada sa sunarodnjakom Mandžukićem zbog prvog gola?

- Ne znam, vidjet ćemo, možda izađemo i proslavimo malo.

Suigrači o njemu govore posebnim tonom, a što to znači za njega:

- To mi je vrlo bitno, stvarno je motivirajuće znati da tako veliki igrači vjeruju u mene i to me tjera da budem sve bolji i bolji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače