Sport

Komentari 75

Plantić: Pokraden sam, pa dva puta sam rušio Meksikanca

Plantić: Pokraden sam, pa dva puta sam rušio Meksikanca

Što reći... Iscrpljeni smo i tužni. Idemo doma. Dobro smo boksali, a suci nisu to vidjeli ili nisu htjeli vidjeti. Ne znam što reći, razočaran je nakon poraza na Olimpijskim igrama bio Plantićev trener Bašić

Nismo zadovoljni s mečom, pokrali su nas jer u prvoj rundi je bio u dva teška nokdauna, a sudac nije brojao, rekao je hrvatski boksački olimpijac Luka Plantić (29) nakon kontroverznog poraza od Meksikanca Rogelija Romera Torresa čime se propustio plasirati u polufinale Olimpijskog turnira u Tokiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Plantićeva priča

- Drugu rundu ne znam na koju foru je dobio 5-0. Treću isto tako, ali eto. Poraz je tu, pokrali su nas, ali idemo dalje, u Beograd na Svjetsko prvenstvo - dodao je Plantić.

Poluteškaški dvojac priredio je spektakularan, beskompromisan meč pun akcije nakon kojeg je meksički marinac prošao dalje i to tek nakon, po mišljenju mnogih u hrvatskoj boksačkoj javnosti, u najmanju ruku, dvojbenog suđenja.

To je izazvalo žestoku reakciju Hrvatskog boksačkog saveza.

- Teška sudačka režija i prevara. Luka je u prvoj rundi bacao Meksikanca u nokdaun, snažno pogađao, a meksičkog boksača spašavao je sudac u ringu, Tunižanin, koji umjesto da broji Meksikancu, prekidao je borbu, zaustavljao Lukine nalete i davao predah uzdrmanom Romeru. Gospodo suci: Kubanac, Alžirac, Kazahstanac, Litvanac i Tajlanđanin, uz Tunižanina u ringu, oštetili ste Luku Plantića i oteli mu pobjedu! Bravo, Luka, hrvatsko hrabro srce, napravio si sve, protiv Meksikanca dao maksimum, protiv sudaca nisi mogao! Teška prevara u režiji sudaca, oteli su olimpijski san našem srčanom junaku - poručili su iz HBS-a.

A zadovoljan nikako nije mogao biti ni Plantićev trener Tomislav Bašić.

- Što reći... Iscrpljeni smo i tužni. Idemo doma. Dobro smo boksali, a suci nisu to vidjeli ili nisu htjeli vidjeti. Ne znam što reći osim da u studenom imamo Svjetsko i nastavit ćemo trenirati za to.