Sport

Komentari 20

Plava fešta i na glečeru: Ajmo Dinamo, pobjeda za plus osam

Plava fešta i na glečeru: Ajmo Dinamo, pobjeda za plus osam

Za ljubav prema plavoj boji zaslužan je tata Tomislav. Kad sam bio klinac, često me vodio na utakmice u Maksimir, rekao je Filip Zubčić, trenutačno najbolji hrvatski skijaš

Filip Zubčić dečko je iz zagrebačkih Mlinova, podno Sljemena. Kao i mnogi, i on je pratio najveći hrvatski derbi. Njegova boja je plava. Uostalom, tako dišu oni u sljemenskoj zoni.

- Sljeme mi je iznad kuće, gore sam za 20 minuta, pa kad su utrke Svjetskog kupa znam se na dan natjecanja probuditi u svojoj sobi u Mlinovima. Često sam i s biciklom išao gore kako bih trenirao pa znam svaki zavoj sljemenske ceste. Poseban je užitak spuštati se od TV tornja do kuće - rekao je Filip Zubčić.

Derbi je dočekao na austrijskom glečeru, a pobjeda Dinama razveselila mu je dan, te se 'fotkao' s Dinamovim šalom uz poruku "Ajmo , Dinamo, plus 8". Filip je, to ne krije, iz Dinamove obitelji, a na klub iz Maksimira navukao se kao dijete.

- Za ljubav prema plavoj boji 'kriv' je tata Tomislav koji me kao klinca vodio u Maksimir. To vam ostane u krvi, tako je i meni, pa naravno da pratim - kaže Filip.

Odmah nakon Filipove objave, javio se i Natko Zrnčić Dim, sjajni hrvatski skijaš i veliki dinamovac.

- Nebo se plavi, bijeli se Zagreb grad, Maksimir slavi, prvi smo, prvi sad - napisao je Natko.

No, nije samo, nazovimo ga tako, "veliki" Dinamo jedini Filipov klub.

- Uspio sam otići i na nekoliko utakmica Futsal Dinama. Bio sam u Sutinskim vrelima i u Domu sportova i bio sam oduševljen. Baš prava atmosfera i bilo je odlično - rekao je Filip, koji od glazbe preferira kao i pobjede Dinama proslavlja uz...

- Pipse, naravno. Volim i  Hladno pivo. Nisam tip narodnjaka...

Najčitaniji članci