Obavijesti

Sport

Komentari 13

Plavi Anđeo stigao u Zagreb: 'Nowitzki baš obožava Hrvate'

Plavi Anđeo stigao u Zagreb: 'Nowitzki baš obožava Hrvate'
1

IGRAT ĆE Najave iz njemačkog tabora govore da će Dirk Nowitzki igrati u Areni Zagreb u petak u 21 sat, a ulaznice su dostupne po cijeni već od 20 kuna...

VIDEO

Stajali smo zajedno na skoku kod slobodnih bacanja. Pogledao me pa proučio prezime, na tečnom hrvatskom rekao je: ‘Mrš!’ i nasmijao se.

I to prošlosezonsko iskustvo Damjana Rudeža govori o tome kakav je lik Dirk Nowitzki. Odlično ga poznaje i Krešimir Lončar, dojučerašnji košarkaš Valencije, koji se s njim upoznao u Njemačkoj.

“Kad sam bio klinac, uzori su mi bili Lucky Luke, njegov konj Jolly Jumper i Scottie Pippen” - Nowitzki je bio veliki fan crtanih filmova, najdraži mu je o kauboju

- Moja supruga igrala je s njegovom sestrom u Würzburgu. I ja sam tamo igrao, tako sam ga i upoznao. Družili smo se neko vrijeme, čak smo i zajedno trenirali - rekao je bivši hrvatski reprezentativac. 

I nakon što je Nowitzki od mršavog nezgrapnog diva postao svjetski košarkaški superstar, ostao je isti čovjek.

- I dalje ima isti krug prijatelja. To su uglavnom ljudi koje je upoznao preko košarke.

Malo je nedostajalo da uopće ne završi među obručima. Naime, Dirka u djetinjstvu košarka i nije previše privlačila.

- Uvijek sam mislio da je to sport za žene. Majka i sestra bile su košarkašice, ja sam se više držao uz tenis, nogomet i rukomet - objasnio je Nijemac.

“Bilo je već prije planova da nas i turistički posjeti, ali nikako da to realiziramo” - Krešimir Lončar dobar je prijatelj s Nowitzkim, zajedno su i trenirali

Njegova ljubav prema posljednjem sportu u tom nizu uvijek je otvarala posebnu temu za razgovor kad bi se našao s hrvatskim novinarima.

- What’s up, Croatia? - upitao bi Nowitzki pa na užas američkih novinarskih kolega potrošio desetak minuta na raspravu o nekom većem rukometnom natjecanju.

- Općenito, on obožava Hrvatsku - potvrđuje i Lončar.

- Stalno smo imali neke planove da nas posjeti, ali to se nikad nije realiziralo.

“Nisam ovo nikad gledao kao posao, samo kao hobi. Kad se ne budem tako osjećao, otići ću” - iako ima 37 godina, želi igrati i na OI-ju u Rio de Janeiru idućeg ljeta

Zato se realizirao Dirkov san da postane NBA prvak. Cijeli svijet ga je zavolio te 2011. godine jer je do naslova stigao s Dallasom, kojem je vjeran dugih 17 godina. Za to je vrijeme napredovao sve do sedmog mjesta vječne ljestvice strijelaca u NBA ligi, daleko je najbolji u konkurenciji stranaca u najjačoj ligi svijeta. A dodatne simpatije idu i zbog toga što trenutačno igra za samo osam milijuna dolara. Čisto za usporedbu - Dallas je plaćao jednom Brendanu Haywoodu sedam milijuna da uopće ne igra za njih.

- Nikad nisam igrao da bih zaradio novac. Meni je košarka hobi, ljubav. Jednog dana kad to prestane, kad mi bude draže ležati cijeli dan u krevetu nego trenirati, tad ću se prestati baviti ovim - kaže 37-godišnjak.

To sigurno neće biti još barem godinu dana, pogotovo ako s Njemačkom dođe do Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Vjerojatno još i dulje, s obzirom na to da ima plan kako parirati mlađim igračima i kad bude u poznim životnim godinama.

- Uvijek mogu zabiti tricu. Ma i kad budem imao 60 godina, mislim da ću svejedno znati zabiti tricu.

  • Još 47 koševa treba zabiti Dirk Nowitzki kako bi postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava. Nikos Galis zabio je 1030, on 983
  • 7. strijelac u povijesti NBA lige je Dirk Nowitzki, zabio je 28.119 koševa.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba