Obavijesti

Sport

Komentari 4

Plivački savez zakinuo svoje sportaše za nastup na SP-u pa priznao: Bio je to grubi previd

Plivački savez zakinuo svoje sportaše za nastup na SP-u pa priznao: Bio je to grubi previd
5

Žurno smo poduzeli korake kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti. Provedena je kompletna restruktura ureda s ciljem poboljšanja procedure vezanih uz prijave natjecanja, kažu iz HPS-a

VIDEO

Hrvatska štafeta 4x100 metara neće plivati na Svjetskom prvenstvu u Dohi zbog nevjerojatnog propusta saveza, koji je zaboravio prijaviti natjecanje na kojem su dvojica plivača isplivala normu za SP pa im taj rezultat svjetski savez nije priznao kao normu.

Pokretanje videa...

Amina Kajtaz 01:04

Poslali smo upit Hrvatskom plivačkom savezu o tom slučaju, a glavna tajnica Marija Luburić odgovorila nam je:

Želimo izraziti duboko žaljenje zbog nedostatka hrvatskih predstavnika na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Dohi, u muškoj štafeti 4x100 metara. Želimo istaknuti da je HPS svjestan problema koji su doveli do ovog neugodnog propusta.

Nažalost, Hrvoje Tomić i Vlaho Nenadić isplivali su B normu za Svjetsko prvenstvo na natjecanju u Hrvatskoj, no nespretno propuštanje pri prijavi tog događaja od strane Hrvatskog plivačkog saveza rezultiralo je time da se ti rezultati nisu mogli verificirati. Ovaj grubi previd predstavlja veliki propust, kako prema našim sportašima, tako i prema široj sportskoj zajednici koja je s nestrpljenjem očekivala nastup naših plivača.

Važno je napomenuti da je HPS prepoznao ovaj problem te žurno poduzeo korake kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti. Provedena je kompletna restruktura Ureda s ciljem poboljšanja procedure vezanih uz prijave natjecanja. Vjerujemo da će ove promjene doprinijeti boljoj organizaciji i praćenju svih važnih događanja, čime ćemo osigurati da se ovakvi propusti neće ponoviti.

Plivanje

U nedjelju je trebala nastupiti hrvatska štafeta u sastavu Nikola Miljenić, Niko Janković, Vlaho Nenadić i Hrvoje Tomić. No, Tomić i Nenadić isplivali su B normu za SP na jednom natjecanju u Hrvatskoj, ali koje je Hrvatski plivački savez zaboravio prijaviti World Aquaticsu kao natjecanje na kojem se mogu isplivati A i B norme. Kako savez to nije napravio, rezultati s tog natjecanja nisu se mogli verificirati. I Tomić i Nenadić ostali su bez nastupa na SP-u.

Hrvatsku će u plivanju na SP u Dohi predstavljati Amina Kajtaz (100 i 200 leptir), Ana Blažević (100 i 200 prsno), Nikola Miljenić (50 slobodno i 50 leptir) i Niko Janković (200 slobodno).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta