Obavijesti

Sport

Komentari 259

Hrvatska pobjednički otvorila EP! Sjajni Stevanović i Štrlek

Hrvatska pobjednički otvorila EP! Sjajni Stevanović i Štrlek
8

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjednički je otvorila EP u Poljskoj protiv Bjelorusije. Nakon minusa od tri gola, okrenuli smo sve u 2. dijelu i slavili 27-21

VIDEO

Od -3 u 12. minuti do +6 u 60. Hrvatski rukometaši prošli su težak put od nervoznog početka do pobjedničkog završetka u Katowicama, na početku Europskog prvenstva. Svladali su Bjelorusiju 27-21.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Sergej Rutenka s osam golova, od čega sedam u prvom dijelu, a kod naših je odličan bio Manuel Štrlek s devet golova, Kopljar i Čupić dodali su po pet, a u jednog od junaka prometnuo se i golman Ivan Stevanović, debitant na velikim natjecanjima s 33 godine na leđima, s deset obrana.

Od samog početka bilo je jasno da to neće biti repriza utakmice od prije dvije godine, također na otvaranju Eura, kada smo razbili Bjelorusiju 11 razlike. Otvorili su naši protivnici utakmicu vodstvom 3-1, a Sergej Rutenka najavio je svoj dan dvama golovima u prve dvije minute.

Marko Kopljar već je u prvim minutama nezgodno doskočio nakon jednog skok-šuta i zabrinuo klupu, ali se ipak nije ozbiljnije ozlijedio. Povukao nas je kapetan do 5-4 nakon prvih deset minuta, a Rutenka je utrpao četiri komada iz četiri pokušaja.

HRS

Uslijedila je crna rupa "kauboja" i bjeloruska serija 3-1 kojom su otišli na najvećih 8-5 u prvom dijelu. Zlatko Horvat dobio je isključenje, a Čupić i Horvat nisu realizirali sedmerce. Vjačeslav Saldacenka razbranio se do osam obrana u prvom dijelu, ali ipak nije u potpunosti zaustavio Hrvatsku.

Mirka Alilovića zamijenio je Ivan Stevanović, Štrlek je preuzeo odgovornost i zabio četiri gola, od čega tri iz sedmerca. U finišu prvog dijela pridodao se Ivan Čupić i mogli smo i povesti. Iako smo u drugi dio ušli s igračem manje, imali smo aktivnih 15-15.

Babić je uspio prodrmati momčad u svlačionici, nakon četiri minute bez gola ni na jednoj strani Čupić i Slišković donijeli su nam 17-15. Sve je počelo sjedati na svoje mjesto, pridružio se i Stevanović s nekoliko obrana, a onda je Kopljar zabio gol i opet osjetio bolno koljeno te nije mogao nastaviti. Nadajmo se da nije ozbiljno, inače se "kaubojima" neće dobro pisati u nastavku natjecanja.

Iako oslabljena za Kopljara i Marina Marića, koji je dobio treće isključenje i preselio na tribinu, Hrvatska se uspjela othrvati naletima Bjelorusa, prije svega raspoloženog Sergeja Šiloviča koji nas je torpedirao u drugom poluvremenu.

Igor Karačić povukao nas je s nekoliko asistencija i iznuđenih sedmeraca, a Manuel Štrlek ostao je hladnokrvan sa sedam metara pa smo u 50. minuti prvi put imali četiri, potom i pet golova prednosti.

Ako smo tražili junaka na golu, dobili smo ga. I to nije Mirko Alilović, nego Ivan Stevanović, koji je u završnici obranio dva sedmerca i još nekoliko teških šuteva i prometnuo se u jednog od junaka "kauboja". Mučenja više nije bilo, zaključili smo utakmicu s lijepih +6 i u dobrom raspoloženju čekamo utakmicu drugog kola protiv Norveške u nedjelju (18:15).

EP, skupina B, 1. kolo:

  • Hrvatska - Bjelorusija 27-21 (15-15)

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić, Duvnjak, Kopljar 5, Gojun, Horvat, Karačić 1, Štrlek 9 (6), Čupić 5, Kovačević, Mamić 1, Šebetić 1, Slišković 3, Brozović 2

BJELORUSIJA: Kišov, Saldacenka; Brovka, Kuleš, Babičev 1, Hadkevič, Zajcav, Puhovski 1, Rutenka 8 (3), Nikulenkav 1, Šilovič 7, Pacikajlik, Jurinok 3, Baranav, Prakapenja, Citov

SUCI: Johansson i Kliko (Švedska)
ISKLJUČENJA
: Hrvatska 12 minuta, Bjelorusija 10 minuta
SEDMERCI: Hrvatska 6 (8), Bjelorusija 3 (5)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 259
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija