Sport

Komentari 52

Dinamovci, srušite te Ruse: Već u zoru otputovali za Krasnodar

Dinamovci, srušite te Ruse: Već u zoru otputovali za Krasnodar

U ponedjeljak su još Zagrepčani obavili potrebno testiranje na korona virus, a dan kasnije, tj. jučer stigli su svi rezultati koji nisu donijeli nikakve probleme i potencijalne eliminacije

Rezultati negativni, oni pozitivni i put pod noge. U jutarnjim satima, dok se srijeda još nije ni razdanila dinamovci su krenuli put Rusije, put Krasnodara gdje će u četvrtak (18:55) igrati prvu utakmicu 1/16 finala Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO:

U ponedjeljak su još Zagrepčani obavili potrebno testiranje na korona virus, a dan kasnije, tj. jučer stigli su svi rezultati koji nisu donijeli nikakve probleme i potencijalne eliminacije.

Dinamovci bi u svoj hotel u Krasnodaru trebali stići u popodnevnim satima, kada će se održati i posljednji trening te konferencija za medije.

- Znamo što nas čeka i na kojoj razini mi moramo biti ako želimo egzistirati u Rusiji. Putokaz nam moraju biti utakmice grupne faze Europske lige, ali i dvoboji protiv Gorice, Hajduka i Osijeka. Tu smo bili kompaktni, agresivni, čvrsti i koncentrirani, takvi moramo biti i u četvrtak. I onda imamo šanse za veliki rezultat - rekao je Zoran Mamić u najavi utakmice.

- Znamo puno o njima, meni su raznovrsniji od CSKA Moskve. Prema naprijed su jako rastrčani, kombinatorni, imaju izrazite individualce. I tu im moramo biti blizu, ne dopuštati im da se razmašu. I pojedinačno su sjajni, imaju napadača Berga koji je svugdje zabijao puno golova, Brazilce u veznom redu, a možda im je malo slabija obrana. Tu ne mislim na četiri ili pet braniča, već kako se momčadski brane. Uvijek s puno igrača idu prema naprijed, pa im se kroz tranziciju može zaprijetiti. 

A da Dinamo ima dobre šanse, misli i Nikola Moro, i dalje dinamovac, ali u Moskvi.

- Ma budite sigurni, Krasnodar neće podcijeniti Dinamo, ne misle oni da će tu lagano proći. Znaju oni sve o Dinamu, pa i kakve "modri" rezultate već godinama nižu u Europi. Bit će to dvije vrlo zanimljive i otvorene utakmice, rekao bih da je tu sve i dalje 50-50 %. Vjerujem kako će se u prvoj utakmici, kao i uvijek, igrati opreznije, a onda će Dinamo šanse za prolaz tražiti u Maksimiru. Treba preživjeti ovo gostovanje, ali ako se pruži prilika za pobjedu, zašto je ne prihvatiti?  Siguran sam da će baš Ademi u Rusiji opet odigrati veliku utakmicu, a da će Dinamo tamo zabiti gol. I onda će sve u Maksimiru biti puno lakše.

Najčitaniji članci