Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Pobijedit ću leukemiju i poslije toga opet se vratiti nogometu'

'Pobijedit ću leukemiju i poslije toga opet se vratiti nogometu'
5

Vukovarac Vasilije Sentivanac (17) u rujnu prošle godine obolio je od akutne leukemije. Mladenački život morao je na pauzu, kao i nogomet, a danas je mladić na pragu velike životne pobjede

VIDEO

Uh, ne mogu pričati na mobitel. Baš sam odradio kemoterapiju. Bolje da mi to pismenim putem odradimo, lakše mi je iz kreveta - poručio nam je dobro raspoloženi Vasilije Sentivanac (17), Vukovarac koji je prošle godine u rujnu obolio od akutne leukemije.

Danas se nalazi u Zagrebu na KBC Rebro odakle nam se javio.

- Pri kraju sam terapija. Imam još dva mjeseca, doktori kažu da ne zaostajem sa terapijama i da sve ide po protokolu - otkrio nam je mladi Vukovarac.

'A kad sve ovo prođe, onda po - gasu!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vasilije, unatoč svojoj teškoj zdravstvenoj situaciji, nije klonuo duhom. 

- Baš sve ide super i samo čekam izaći iz bolnice i nastaviti s normalnim životom - kaže.

Normalan život za njega podrazumijeva povratak prijateljima, školovanju, izlascima i svojoj velikoj ljubavi, nogometu.

- Prvu godinu nakon što izađem iz bolnice bit ću pod lijekovima, ali malo po malo, počet ću i izlaziti. A kad sve prođe, onda gas po svemu! - osvaja optimizmom Vaske.

Ružna bolest stigla mu je početkom rujna 2016. godine. Nakon što je debitirao za seniore gradskog kluba Vuteks Sloge požalio se da ga boli grlo, pa je s ocem otišao na pregled. Već sutradan završio je na Rebru uz groznu dijagnozu.

'Znao sam da ću pobijediti bolest'

- Ma, otkako smo došli u Zagreb, ja sam znao da ću se izliječiti. Već se 15. dan potvrdilo da je ta bolest nestala u meni - počeo je Vaske pa nastavio:

- Bilo mi je žao odricanja od nogometa i treniranja. Pa i ta spoznaja da moram ležati u krevetu skoro cijelu godinu nije bila laka za prihvatiti.

Više od novčane potpore znači mu ona obična, ljudska i prijateljska. Bližnji mu dolaze u posjete redovno i on nije sam. Čak štoviše, ljubav prema sportu pomjera granice.

- Ne mogu mirovati, moram nešto raditi. Čim dobijem slobodnog vremena, iskoristim ga za treniranje. Radim sklekove i trbušnjake, hvatam malo formu - otkrio nam je Vasilije.

Terapije traju po 15 dana u komadu, zatim dobije pet dana odmora. Takvim danima stižu mu gosti u posjet, pa onda ponovno ispočetka u novi tjedan i novu borbu.

Ujedinio je Srbe i Hrvate u Vukovaru

Za njega su Vukovarci odigrali i humanitarnu utakmicu početkom prosinca prošle godine. Bio je to susret HNK Vukovara 1991 i  NK Vuteks Sloge kluba sa hrvatskim, odnosno srpskim prefiksom koji su inače sportski rivali, a rezultat je, dakako, bio u drugom planu.

- Vasilije je bio igrač NK Vuteks Sloge, a i prije je igrao za HNK Vukovar 1991. U akciju se se uključile škole i učenici pa je na utakmici bilo puno ljudi. Dugo tako nešto nije viđeno u Vukovaru - rekao nam je na dan velike akcije kapetan Vuteksa, Danijel Spasić.

On, baš kao i Vasilije, igrao je za obje gradske momčadi.

- Hrvati i Srbi slažu se super, što na treningu, što u privatnom životu. Gdje god sam igrao, nije bilo problema, čak naprotiv, mi se družimo i izlazimo - zaključio je Danijel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi