Obavijesti

Sport

Komentari 41

Pobjeda Buttona na otvaranju sezone, McLareni dominantni

Pobjeda Buttona na otvaranju sezone, McLareni dominantni
4

Velikom nagradom Australije na stazi Albert Park u Melbourneu započela je nova, 63. po redu sezona Svjetskog prvenstva F1. Po 13. put pobijedio je Jenson Button

VIDEO

Button je na samom startu prestigao svog momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona koji je osvojio pole-position i čelo do kraja utrke nije ispuštao iz svojih ruku. Drugi je završio dvostruki uzastopni svjetski prvak u Red Bullu Sebastian Vettel, a najniže mjesto na podiju osvojio je Hamilton.

Četvrto je mjesto pripalo Vettelovom momčadskom kolegi Marku Webberu, što je jasan nagovještaj koje bi dvije momčadi trebale voditi glavnu bitku za najviše pozicije u sezoni.

Peti je na kraju završio Fernando Alonso u Ferrariju, spasivši tako slab otvarajući vikend za momčad "propetog konjića". Startao je Alonso tek 12., ali je uz očito slabiji bolid od McLarena i Red Bulla, uspio osvojiti solidan plasman.

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, koji je startao s četvrtog mjesta, bio je prisiljen odustati u 10. krugu zbog problema s mijenjačem. U trenutku odustajanja držao je sjajno treće mjesto. Njegov je momčadski kolega Nico Rosberg završio tek 12., također zbog velikih problema s mijenjačem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trećeplasirani s kvalifikacijskog treninga Romain Grosjean (Lotus) pao je odmah na startu na šesto mjesto, a svoj je nastup okončao već u drugom krugu kada se zabio s Williamsovim Pastorom Maldonadom. Drugi Lotusov vozač, povratnik u Formulu 1 nakon avanture u reliju i svjetski prvak iz 2007. godine, Kimi Räikkönen, završio je na kraju sedmi.

Inače, u 37. krugu je došlo do momenta koji je zakomplicirao utrku. Na stazi je zbog kvara stao Vitalij Petrov i izašao je sigurnosni automobil. Najbolje je to iskoristio Vettel, koji se kroz boks uspio progurati između McLarenovog dvojca. Do kraja je Hamilton pokušao, ali nije uspio prestići Vettela, a čak je bliže bio gubitku svoje pozicije od Marka Webbera.

Sljedeća utrka Formule 1 na rasporedu je već sljedećeg vikenda kada se vozi Velika nagrada Malezije na stazi u Sepangu.

Velika nagrada Australije, rezultati:

  1. Button (McLaren-Mercedes) 1h34:09.565
  2. Vettel (Red Bull-Renault) + 2.100
  3. Hamilton (McLaren-Mercedes) + 4.000
  4. Webber (Red Bull-Renault) + 4.500
  5. Alonso (Ferrari) + 21.500
  6. Kobayashi (Sauber-Ferrari) + 36.700
  7. Räikkönen (Lotus-Renault) + 38.000
  8. Perez (Sauber-Ferrari) + 39.400
  9. Ricciardo (Toro Rosso-Ferrari) + 39.500
  10. Di Resta (Force India-Mercedes) + 39.700
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener