Obavijesti

Sport

Komentari 96

Pobjeda Vettela, Mark Webber kotačem 'pokosio' kamermana

Pobjeda Vettela,  Mark Webber kotačem 'pokosio' kamermana
6

Prva je to pobjeda za Sebastian Vettel pred svojim navijačima, a do nje je došao izdržavši pritisak dvojca iz Lotusa, Kimija Raikkonena i Romaina Grosjeana

VIDEO

Aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel pobjednik je devete utrke sezone, Velike nagrade Njemačke, koja se ovog vikenda vozila na stazi u Nürburgringu. 

Prva je to pobjeda za njemačkog vozača pred svojim navijačima, a do nje je došao izdržavši pritisak dvojca iz Lotusa, Kimija Raikkonena i Romaina Grosjeana.

- Ovo je za mene poseban dan i ogromno olakšanje. Ponosan sam na sebe i na momčad koja je danas odradila sjajan posao - rekao je Vettel.

Kimi Raikkonen odvozio je još jednu odličnu utrku, ali na kraju se sa samo sekundom zaostatka za Vettelom morao zadovoljiti drugim mjestom. Odličan je bio i njegov momčadski kolega Romain Grosjean, koji je upotpunio odličan dan Lotusa u Njemačkoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fernando Alonso (Ferrari) završio je četvrti, dok je Lewis Hamilton (Mercedes), koji je imao pole-position, završio peti.

Jenson Button (McLaren) bio je šesti, dok je sedmi završio Mark Webber (Red Bull), koji je u 9. krugu bio glavni akter novog incidenta u Formuli 1. Njemu su mehaničari u boksu loše pričvrstili kotač, koji se onda otkinuo, odletio u zrak i pokosio jednog kamermana. Kamerman je na sreću prošao bez ozljeda. Australac je nakon toga pao na posljednje 21. mjesto, ali se do kraja uspio probiti na sedmo mjesto.

Bodove su još osvojili Sergio Perez (McLaren), Nico Rosberg (Mercedes) i Nico Hulkenberg (Sauber).

Vettel je 30. pobjedom u karijeri povećao vodstvo u ukupnom poretku ispred Alonsa na 34 boda. Raikkonen je treći sa sedam bodova manje od Alonsa.

Ukupni poredak vozača:

  • 1. Vettel 157
  • 2. Alonso 123
  • 3. Raikkonen 116
  • 4. Hamilton 99
  • 5. Webber 93

Ukupni poredak konstruktora:

  • 1. Red Bull 250
  • 2. Mercedes 183
  • 3. Ferrari 180
  • 4. Lotus 157
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu