Obavijesti

Sport

Komentari 43

Pobjeda za velik korak prema 5. mjestu: Zagreb srušio Wisłu

Pobjeda za velik korak prema 5. mjestu: Zagreb srušio Wisłu
9

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su poljskog predstavnika Wisłu Plock 29-25 (13-13) u 5. kolu skupine A Lige prvaka u zagrebačkoj Areni

VIDEO

Predviđali smo ovako tešku utakmicu, važnost utakmice sputala je igrače. Najvažnije je da smo pobijedili i dobili četiri razlike, možda će baš ta gol-razlika na kraju odlučivati o mjestima u grupi, rekao je trener PPD Zagreba Veselin Vujović nakon treće pobjede u petom kolu skupine A rukometne Lige prvaka.

"Plinari" su u lijepo ispunjenoj Areni svladali poljskog doprvaka Wisłu Plock 29-25 (13-13) ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u samoj završnici utakmice, te tako napravili velik korak prema osiguranju petog mjesta na kraju prvog kruga Lige prvaka, a možda i u borbi za više pozicije. No Vujović još vidi prostora za napredak.

- Nismo bili na nivou u obrani po pitanju agresivnosti, ali kad se pobijedi onda to pokrije neke druge stvari. Kod mene to neće tako biti. Ni golmani nisu bili dovoljno dobri. Ipak, čestitam igračima, Zagreb i Arena ovo su zaslužili - rekao je trener zagrebaša za HRT.

Domaćini su pomalo nervozno otvorili utakmicu, igralo se ritmom gol za gol sve do Zagrebove prednosti 7-6, a onda su Poljaci serijom 4-0 pobjegli na 10-7. No hrvatski se prvak napokon probudio i do poluvremena vratio u potpuni egal (13-13). U nastavku je Wisła opet prijetila i odvojila se na 17-15, no Zagreb je uzvratio serijom 4-0 i održavao prednost do same završnice utakmice, kada je prvi put pobjegao na +4, što je bila i konačna prednost.

- Pokazali smo karakter koji nas krasi zadnje dvije godine. Ušli smo pod grčem, valjda zbog onog poraza u Parizu, ali u drugom poluvremenu smo se razigrali, sjajan je bio Sandro kojemu su ulazili šutovi izvana, publika nam je pomogla i vratili smo se pobjedama - rekao je Luka Stepančić, čiji je nastup visio o koncu jer je dobio vrućicu na dan utakmice, no primio je injekciju i ipak zaigrao.

- Poraz od Veszpréma i dalje stoji u glavama i boli, mislim da smo tad zaslužili više od boda, no više nas je rastužio poraz u Parizu koji je stvarno bio bolan. No moramo se okrenuti sljedećim ispitima - dodao je Stepančić, najbolji strijelac utakmice sa sedam golova.

Sandro Obranović zabio je pet golova, Zlatko Horvat četiri, a Filip Ivić obranio skromnih sedam lopti. Na drugoj strani Marcin Wichary imao je osam obrana, a Nemanja Zelenović postigao je isto toliko golova.

Zagrebaši već u ponedjeljak dočekuju Vardar u SEHA ligi, a sljedeću subotu od 17 sati gostuju kod Beşiktaşa u Istanbulu.

Liga prvaka, skupina A, 5. kolo:

  • PPD Zagreb - Wisła Plock 29-25 (13-13)

>>> Još uvijek nemate kvalitetan ručni alat? Brzo krenite u Metro!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe