Obavijesti

Sport

Komentari 141

'Pobjedu posvećujem pokojnom ocu. Nadam se da je ponosan'

'Pobjedu posvećujem pokojnom ocu. Nadam se da je ponosan'

Uvijek može bolje, kad imate pored sebe igrače poput Modrića, Kovačića, Perišića.... samo možeš biti još bolje. Ja vjerujem da možemo i hoćemo, kazao je Josip Juranović

VIDEO

Strpljivo je čekao svoju šansu. I iskoristio na najbolji mogući način. Josip Juranović je pomalo iznenađujuće ušao u prvu postavu umjesto Vrsaljka. Šime u prve dvije utakmice nije bio na svojoj razini, Zlatko Dalić je odlučio promiješati karte i - apsolutno pogodio!

Pokretanje videa...

Slavlje trećeg gola na Trgu VIDEO

Bez obzira što je ubačen u vatru u debitantskom nastupu na velikom natjecanju, Juranović je odigrao sjajan susret. Bez problema se nosio s ponajboljim lijevim bekom na svijetu Andrewom Robertsonom. I dao veliki obol u pobjedi Hrvatske nad Škotskom (3-1) i plasmanu u osminu finala Eura.

Croatia v Scotland - UEFA Euro 2020 - Group D - Hampden Park

- Od prve minute smo postavili svoju igru. Protok lopte je bio odličan, iskoristili smo sve što u prošlim utakmicama nismo. Zasluženo smo pobijedili. Je li bilo panike? Nije bilo panike, skupili smo glave na poluvremenu. Rekao je izbornik par riječi, Modrić par riječi i to smo dokazali u drugom dijelu - rekao je Juranović.

Kad si saznao da ćeš zaigrati?

- Prije dva dana mi je izbornik rekao da igram, da idem što više prema gore i da centriram. Ja sam ga poslušao. Osjeća je fenomenalan, jedva sam čekao da pokažem da ja to mogu. Došao sam iz drugoga plana, ali želio sam pomoći momčadi da osvojimo ta tri boda koja su nam trebala. 

Pobjedu je posvetio pokojnom ocu Miroslavu bez kojeg je ostao u listopadu 2018. godine. 

- Ponos je predstavljati zemlju na ovakvom natjecanju. Ovo posvećujem svom pokojnom ocu, nadam se da je ponosan gore i da ću ga učiniti još ponosnijim. 

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

Juranović je odigrao bez straha i treme, a njegov centaršut bio je ključan kod prvog gola. Sjajno je ubacio za Perišića koji je spustio Vlašiću, a Niksi je to mirno zakucao za 1-0. 

 - Cijelo vrijeme Perišić i ja pričamo na treningu o ovome i eto, ispalo je najbolje. 

Može li Hrvatska bolje?

 - Uvijek može bolje, kad imate pored sebe igrače poput Modrića, Kovačića, Perišića.... samo možeš biti još bolje. Ja vjerujem da možemo i hoćemo. Bez obzira tko nam bude protivnik - kazao je Juranović.

Kao i Juranović, Bruno Petković je prvi put na ovome prvenstvu dobio priliku od prve minute. I pokazao da je zaslužio šansu. Borio se sa snažnim stoperima Škotske, spuštao lopte za naše igrače, gradio se. Točno ono što smo i tražili od njega na ovome Euru.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

- Odlična utakmica, možda se malo zakompliciralo kad smo primili taj gol. Držali smo kontrolu cijelu utakmicu, igrali smo lijep nogomet s dosta prilika. Možemo biti ponosni kako smo odigrali. Rekao je izbornik da nastavimo dalje u istom ritmu. Kod gola je bilo odbijanaca i baš je lopta sjela na nogu protivnika, čovjek je lijepo pogodio. Nastavili smo u istom ritmu i došli do pobjede. Ako dobijemo sljedeću, penjat ćemo se još više. Prvi cilj je ispunjen, prolazak grupe, a dalje će se nas dosta pitati. Idemo korak po korak. Htio bih se zahvaliti navijačima koji su bili tu. Bilo je negativne atmosfere oko nas, ali vjerujem da je još puno ljudi uz nas - rekao je Petković. 

Bruno je bio jedan od onih koji je govorio uoči Škotske da ćemo tek vidjeti pravu Hrvatsku. Obećano, učinjeno.

- Nismo mi tu da šaljemo poruke, nego da igramo najbolje što znamo i da dajemo sve od sebe. Ovo je nagrada svima koji su vjerovali u nas, nagrada svima koji navijaju i svima nama koji smo tu, koji čitamo i negativne komentare i nosimo veliki pritisak. Neopisiva sreća i zadovoljstvo. 

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

Može li bolje?

- Ima grešaka, analizirat ćemo ih i pokušati svesti na minimum. 

Koga biste voljeli za protivnika u osmini finala?

- Ne bavimo se kalkulacijama, tko god da se plasira znači da vrijedi. 

U trenucima kada su se Škoti grčevito branili, Luka Modrić je izveo novu magiju, zabio spektakularan gol i donio nam vodstvo 2-1. 

- Toliko riječi je potrošeno na njega, ne znam koje komplimente udijeliti takvom čovjeku. Fantastičan pogodak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija