Obavijesti

Sport

Komentari 2

Pobunili se: HVS je maćeha splitskim vaterpolo klubovima

Pobunili se: HVS je maćeha splitskim vaterpolo klubovima
1

Povod organizaciji ovog okruglog stola je želja da se digne glas protiv HVS-a koji se maćehinski odnosi prema splitskom vaterpolu. Glas su prvi digli treneri Mornara

VIDEO

U prostorijama Vaterpolo kluba Mornar Brodospas danas je organiziran svojevrstan vaterpolski okrugli stol, na kojem su se uz domaćine iz Mornara Renca Posinkovića, Joška Krekovića, Zdeslava Vrdoljaka i Hrvoja Akrapa, okupili i predstavnici ostalih splitskih vaterpolo klubova, Joško Kovačević iz Jadrana, Toni Prižmić iz POŠK-a, te Nikša Savin iz Bure. 

Povod organizaciji ovog okruglog stola je želja da se digne glas protiv vrhuške HVS-a koji se maćehinski odnosi prema splitskom vaterpolu. Glas su prvi digli treneri Mornar Brodospasa, a podršku su im svojim dolaskom dali i ostali klubovi, koji smatraju kako se u sve hrvatske reprezentacije ulazi na nesportski način, da prolaze podobni, a ne kvalitetni.

U tom smjeru je novinarima uoči početka okruglog stola podijeljeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Mornar Brodospas zadnjih pet godina napravio je ogroman iskorak u radu s mlađima i klub očekuje da će za dvije godine formirati snažnu seniorsku momčad sastavljenu od svojih igrača. Da ovo nije priča bez osnova potvrđuje činjenica da je zadnje tri godine Mornar Brodospas osvajao Trofej Nardelli, a evo i četvrtu godinu će ga osvojiti i to ponovno vrlo uvjerljivo u odnosu na ostale hrvatske klubove. Seniorska momčad je odmah do klubova Jug CO, Primorje EB i Mladost, koji troše nemjerljivo više novca. Nerazmjer su ovi vrhunski rezultati i odnos HVS prema Mornar Brodospasu, ali mislimo i prema drugim klubovima u hrvatskom vaterpolu. Naš klub je endemska vrsta u hrvatskom sportu, predsjednik Vice Batinica (19 godina sponzor kluba i kao takav najveći donator sporta kod nas) i njegov suradnik Mladen Brodarić, postavili su temelje da se klub razvija i organizacijski i stručno a i rezultatski postepeno, a dva uvjeta su:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. da je osnova rad s mladima.

2. da se troši onoliko novca koliko se ima.

I trenutačno Mornar BS je organizacijski, stručno i rezultatima u velikom usponu, dosljedan u izgradnji vrhunske seniorske momčadi sa svojim igračima. Ali taj rad je ignoriran od HVS a, osim mail korespondencije ozbiljnog razgovora na temu rada s mlađima, ali i uloge Mornar BS u HVS nije bilo. Samo je klub kada bi digao glas bio kažnjavan.

1. Prošle godine na pripreme juniorske reprezentacije nije niti pozvan Luka Lozina, ljevoruki igrač, jer je po našem sudu bio konkurencija Ivanu Živković (sinu glavnog tajnika HVS), Slavko Ćalić na istim pripremama 2 dana prije odlaska na E.P. Izgubio je „višom silom“ svoje sigurno mjesto u momčadi.

2. ove godine jedan od ponajbolji igrača seniorske Mornareve momčadi Slavko Ćalić nije pozvan u reprezentaciju jer je pozvano 4, 5 podobnih igrača, (Živković, Tonković, Mudražija...)

3. Ratko Štritof koji je zadnjih 5-6 godina igrao u Italiji te je zadnju godinu bio igrač i trener trećeligaša iz Pescare (znači kompletno neupoznat sa stanjem u HR vaterpolu) „pada s Marsa“ i nakon samo 2 mjeseca rada u Mladosti dobiva kadetsku reprezentaciju. Zašto, odgovor je samo jedan, podoban!! Proglašava cijelu Hrvatsku generaciju 98. neperspektivnom. Luta u selekciji igrača, na kraju poziva 8 mlađih i s ovako selektiranom ekipom uvjerljivo gubi od svih protivnika uz opravdanje "ne valjaju mi igrači" uz ovu priču moramo nadodati da su Mornarevi kadeti pobjeđivali sve protivnike iz Crne Gore i igrali tvrdu utakmicu s Partizanom koji je u biti reprezentacije Srbije.

4. Mornarevo 98. i 99. godište 7 puta su osvojili prvo mjesto i jednom drugo, osvajali F8, sve živo a u reprezentaciju su pozvana samo dva igrača dok su recimo iz Primorja 4 ili iz Šibenika 3. Pa ljudi moji mi ove momčadi pobjeđujemo 10 i više razlike. Sigurni smo da bi Kadeti Mornar Brodospasa pobijedili ovakvu reprezentaciju.

5. Nakon bezbrojnih opravdanja tipa "moramo gurati perspektivne igrače" na koja smo uvijek protestirali vraćamo se na juniorsku reprezentaciju. U ovu reprezentaciju kao perspektivni nisu pozvani naša tri igrača 97' godište. Antonio Dužević najbolji centar finalnog turnira P.H. Ivan Domagoj Zović najbolji igrač F8 turnira za mlađe juniore i Rino Burić najbolji igrač finalnog turnira Kupa Hrvatske za Mlađe juniore i po nama najbolji Mornarev igrač na juniorskom finalu Kupa Hrvatske.

6. U upravnim tijelima HVS nema Mornarovih članova, a s reprezentacijama su radili Kreković, Vrdoljak, Pivalica, Posinković, ali ne zbog klupske pripadnosti nego zbog svoje dokazane kvalitete.

7. Na kraju željeli bi istaknuti da ovakav odnos i gospodarenje HVS-a Hrvatskim vaterpolom sasvim sigurno uništava vaterpolo i ponižava sve nas koji se bavimo ovim sportom. Postoji i bezbroj primjera koji nisu direktno vezani uz naš klub: izbor igrača za A, kršenje registracijskog pravilnika u slučaju Divković kojemu je dozvoljeno da u istoj sezoni igra za dvije juniorske momčadi iako prije njega to nikome nije dozvoljeno, trenera i organizacije mlađih selekcija.

Mornar BS je podigao glas, suprotstavlja se ovakvom radu HVS-a, jer ignoriranjem ove uspješne djece iz Mornar BS radi se i protiv hrvatskog vaterpola i protiv Mornar BS – stoji u priopćenju Mornara.

Na okruglom stolu žučljivo se raspravljalo i upiralo prste prema kriterijima izbora igrača u mlađim reprezentativnim kategorijama.

- Mi smo pobijedili Mladost 15:1, a iz te momčadi Mladosti pozvano je šest, a iz naše dva igrača u reprezentaciju – kazao je proslavljeni reprezentativac i jedan od trenera Mornara Renco Posinković, a njegov kolega Zdeslav Vrdoljak, koji vodi reprezentaciju igrača rođenih 1996., otkrio je kako je i na njega vršen pritisak:

- Imao sam dva poziva na koja nisam reagirao, no znam da ima onih koji su spremni poslušati – kazao je Vrdoljak i naglasio kako ima igrača koji ne zaslužuju ni mjesto u A selekciji, a svi su vezani uz Mladost.

Ako nitko ne želi reći, ja ću otvoreno reći kako se radi o Bukiću, Paškvalinu, Lončaru i Milakoviću. To svi znaju – kazao je Joško Kovačević iz POŠK-a i dodao:

- Na žalost, splitski klubovi postali izlog za igrače koji ''moraju'' u Mladost, koja u vaterpolu postaje ono što je Dinamo u nogometu, Cibona u košarci, Zagreb u rukometu... Rekao bih ovdje i puno ružnijih stvari ali ću se suzdržati. Na žalost, hrvatski vaterpolo tone, a seniorske medalje pokrivaju nerad i nered u HVS-u. No to neće vječno trajati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet