Obavijesti

Sport

Komentari 16

Počelo postavljanje travnjaka na najmodernijem stadionu u Hrvatskoj. Testirali su i razglas

Počelo postavljanje travnjaka na najmodernijem stadionu u Hrvatskoj. Testirali su i razglas
12

Za oko dva mjeseca novi dom NK Osijeka trebao bi biti spreman za utakmice, a želja je da do kraja sezone "bijelo-plavi" na njemu i zaigraju

VIDEO

Nogometni klub Osijek ušao je u završno odbrojavanje do otvorenja novog stadiona na Pampasu. Konstrukcijski radovi praktički su završeni, a prije nego što lopta prvi put krene s centra treba postaviti travnjak.

U srijedu je, više od četiri i pol godine nakon početka radova, i taj dio došao na red. Pampas će, kao i brojni vrhunski svjetski nogometni stadioni, imati hibridni travnjak od sintetičkih i prirodnih vlakana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dva posebna stroja za ubrizgavanje umjetne trave doslovno će sašiti teren. Za to će im trebati oko deset dana. Laserski navođena vlakna, njih oko 18,75 milijuna za jedan travnjak, postavljaju se na podlogu, a između njih potom raste prirodna trava.

U pripremi podloge pomogli su vatrogasci DVD-a Gornji grad.

Osim travnjaka, radi se i na ozvučenju. Na društvenim mrežama tako se pojavio video testiranja razglasa s kojega će treštati navijačke pjesme, pa i poznata "Maria" Scootera nakon svakog gola, ali i glas klupskog glasnogovornika i spikera Marija Mihića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prvotno je Pampas trebao biti gotov do kraja 2020., ali gradnja se zakomplicirala i rokovi su pomaknuti nekoliko puta. Posljednji je za travanj pa bi "bijelo-plavi" tamo trebali igrati još krajem ove sezone. Zadnje četiri domaće utakmice u HNL-u su protiv Lokomotive 15./16. travnja, Istre 29./30. travnja, Dinama 13./14. svibnja i Rijeke 3./4. lipnja.

Prije toga stadion od 13.005 mjesta treba dobiti sve potrebne dozvole, u planu su i testne utakmice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz prvotnog plana ispali su jacuzzi i sauna, ali je povećan kapacitet. Tribine su udaljene samo šest metara od travnjaka, što će gledateljima dati engleski doživljaj gledanja utakmica, za razliku od Gradskog vrta, koji ima atletsku stazu. I koji će ostati dom drugoj momčadi i ženskoj ekipi.

Na sredini zapadne tribine bit će restoran s pogledom na teren, ispod jugozapada smjestit će se fan shop, a sve će upotpuniti i ugostiteljska ponuda za navijače. Parkiralište prima 890 vozila.

Stadion bi trebao nositi ime jedne od tvrtki u vlasništvu glavnog sponzora kluba Lőrinca Mészárosa. Paralelno traju radovi i na izgradnji nogometnog kampa, a cijeli projekt, prema prvotnim procjenama, vrijedi oko 40 milijuna eura. Naravno, ta će cifra do otvaranja nešto porasti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića
ODLUKA ZA LUKU

Marca: U Realu su preko noći promijenili odluku oko Modrića

Hrvat je preuzeo svoju novu ulogu u momčadi, a ono što je pokazao je da u onim minutama koje ima, pa čak i kada je starter, nastavlja biti odlučujući, hvali Marca Modrića
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade