Obavijesti

Sport

Komentari 23

Sandra je dvaput rušila rekord! Powell trčao ispod 10 sekundi

Sandra je dvaput rušila rekord! Powell trčao ispod 10 sekundi
28

Sandra Perković osvojila je zlato na Hanžeku novim rekordom mitinga (69.88 m). Asafa Powell trčao je ispod "desetke", Ana Šimić je bila druga, a Ivančević treća

VIDEO

Nakon kuglaša koji su jučer nastupili kraj zagrebačkih fontana, na stadionu Mladosti svečano je otvoren Hanžekovićev memorijal. U Zagrebu je nastupilo čak 17 osvajača medalja s nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Pekingu. Trebala je nastupiti i Blanka Vlašić, ali ona je odustala zbog straha od ozljede.

- Nakon Pekinga zaključili smo da je preriskantno. Sad idem u proces rehabilitacije kako bi sljedeće godine priča završila malo drugačije - objasnila je Blanka.

Među osvajačima medalja sa SP-a bila je Sandra Perković, srebrna iz Kine, s obećanjem da će srušiti rekord mitinga. Što je obećala, to je i napravila.

Sandra kraljica Hanžeka s novim rekordom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sandra Perković u prvom je hicu bacila disk 62.30 metara. U drugom pokušaju Sandra je bacila 62.80 metara. Bilo je to tek zagrijavanje za ono pravo. U trećem hicu disk je odletio 69.77 metara za novi rekord mitinga! 

Nije tu stala Sandra. U posljednjem hicu oduševila je navijače popravivši rekord mitinga koji je nedugo prije toga srušila. Ovoga puta disk je odletio na 69.88 metara. 

- Hvala svima koji su došli. Napokon sam srušila rekord na Hanžeku. Pokazala sam ovim hicem koje sam mjesto trebala osvojiti u Pekingu - rekla je Sandra Perković.

Slavko Midžor/PIXSELL

Powell ispod 10 sekundi, ali nije srušio Boltov rekord

Jedna od zvijezda Hanžekovićevog memorijala, Jamajčanin Asafa Powell, najavio je pohod na Boltov rekord. Jedanput je pokušao, nije išlo, ali tada mu vremenska prognoza nije bila naklonjena. Danas je vrijeme bilo gotovo savršeno.

Powell je stigao u Zagreb s rezultatom 9.81 u ovoj sezoni. Naravno da je bio favorit, a to je i pokazao. Jamajčanin je slavio s 9.96 sekundi, no Boltov rekord (9.85) ostao je i dalje nedostižan. Drugi je na 100 metara bio Mike Rodgers, a treći Ramil Guliyev.

- Pobijedio sam, sjajno se osjećam ovdje. Uživam u Zagrebu. Sretan sam što sam išao ispod 10 sekundi. Atmosfera je bila sjajna, prošle godine je također bilo sjajno, ali ove godine je još bolje. Obožavam trčati ovdje i nadam se da se vidimo i sljedeće godine - rekao je Asafa Powell.

Goran Stanzl/PIXSELL

Srušen rekord star 14 godina

Fabiana Murer je u skoku s motkom preskočila 4.50 metara i srušila rekord mitinga star 14 godina. Brazilska skakačica s motkom bila je oduševljena.

- Zadovoljna sam, atmosfera je bila fantastična. Zabavljam se, ljudi su sjajni, Zagreb je divan grad. Naravno da sam sretna zbog rekorda, nadam se da ću doći i sljedeće godine - rekla je Fabiana Murer.

Natasha Hastings bila je uvjerljiva na 400 metara, druga je bila Floria Guei, a treća Novlene Williams-Mills. Cassandra Tate slavila je na 400 metara prepone, Georganne Moline je bila druga, a Wenda Theron Nel treća.

Goran Stanzl/PIXSELL

Ana Šimić druga s preskočenih 191 centimetar

Ana Šimić bez problema je preskočila 180 pa 185 centimetara u skoku u vis za žene. Sljedeća visina bila je 188 centimetara, a Ana je i to odradila bez većih problema. Preskočila je i 191 centimetar uz manje probleme. 

No Ana je rušila letvicu na 194 centimetra. Pokušala je još jedanput, bez uspjeha, a u trećoj rundi nije ni pokušala skočiti. Aktualna svjetska prvakinja Ruskinja Marija Kučina pobijedila je u skoku u vis s preskočenih dva metra.

REUTERS/PIXSELL

Andrea Ivančević osvojila treće mjesto

U utrci na 100 metara s preponama za žene pobijedila je Isabelle Pedersen. Andrea Ivančević je osvojila treće mjesto. 

- Zadovoljna sam jer sam iza sebe ostavila cure koje ove sezone imaju odlične rezultate. Obožavam Hanžek, ovo je moj grad i moj stadion i uživala sam - rekla je Andrea Ivančević.

Sjajni Sergej Šubenkov opravdao je ulogu favorita na Hanžekovićevom memorijalu i slavio je u utrci na 110 metara prepone. U posljednjoj utrci dana 200 metara za muškarce uvjerljivo je pobijedio Ramil Guliyev i to s četvrtim vremenom sezone i novim rekordom mitinga. Guliyev je slavio s vremenom 19.87 sekundi.

Goran Stanzl/PIXSELL
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener