Obavijesti

Sport

Komentari 6

Počinje Audi kup: Sao Paulo ide na noge ranjenom Bayernu

Počinje Audi kup: Sao Paulo ide na noge ranjenom Bayernu
1

Domaćin Audi kupa, Bayern, u turnir ulazi nakon poraza u prvoj ovosezonskoj službenoj utakmici, a protivnik mu je Sao Paulo koji 12 utakmica ne zna za pobjedu

VIDEO

Prva službena utakmica sezone nije dobro prošla za minhenski Bayern. Dugo iščekivani početak sezone, točnije utakmica njemačkog Superkupa, završila je vrlo loše po Bavarce koji su poraženi protiv viceprvaka iz Dortmunda 4-2. Sada im slijedi vrlo jaki Audijev turnir u Münchenu, na kojem će, uz Bayern, igrati i Sao Paulo, Manchester City i Milan. Koliko god svi čekali da vide na terenu Bayern koji će moći ponoviti prošlogodišnji rezultat, i dalje je miran nakon poraza u Superkupu bio Toni Kroos:

- I dalje smo u tijeku priprema i siguran sam da ćemo se poboljšati - rekao je Bayernov veznjak.

Tijekom priprema Pep Guardiola gotovo se potpuno riješio prošlogodišnjeg standardnog sistema 4-2-3-1, i isprobavao je različite varijante sličnih formacija poput 4-1-4-1 ili 4-3-3. Tako je Mario Mandžukić pomaknut na poziciju lijevog napadača, a protiv Dortmunda je Shaqiri odigrao poziciju 'lažne devetke', koju bi trebao ubuduće igrati vjerojatno Mario Götze, koji se nakon ozljede priključio treninzima. Iako i dalje ima strpljenja, Bayernov predsjednik Uli Hoeness siguran je kako će Pep Guardiola tijekom sezone pronaći standardnu postavu:

- Pep je i dalje u fazi isprobavanja. Mislim kako je potrebno da imate u momčadi barem sedam ili osam standardnih igrača. Jako je teško igrati s momčadi u kojoj se redovito mijenja čak pet ili šest igrača - rekao je Bayernov predsjednik, koji je vidno siguran kako će se momčad uskoro standardizirati.

Što se momčadi Bayerna tiče, dobre su vijesti da će se u sastav vratiti Dante, Javi Martinez i Luiz Gustavo, dok i dalje ne mogu računati na Riberyja i prvog vratara Neuera, a vrlo vjerojatno neće u igru ući Götze.

Sao Paulo se na turneju koja uključuje Njemačku, Portugal i Japan zaputio u najgoroj rezultatskoj seriji u povijesti kluba jer je u nedjelju izjednačio neslavni rekord od 11 službenih (ne računajući poraz u prijateljskoj od Flamenga) utakmica bez pobjede što ga je spustilo u zonu ispadanja i lako je moguće da će se nakon povratka s turneje naći na posljednjem mjestu jer imaju i dvije utakmice više od konkurenata. Crnu seriju od sedam vezanih poraza prekinuli su s 0:0 u gradskom derbiju protiv jalovog Corinthiansa za što je trener Paulo Autuori rekao da nije vrijedno slavlja iako je igru svoje momčadi s tri defenzivna vezna postavio s ciljem tog ishoda.

Turneja je ovo za koju smatraju da će im donijeti iskustvo, a nekima od njih poput Denisa, Paula Mirande, Edsona Silve, Reinalda i Ronija prvi su nastupi izvan Južne Amerike zbog čega su izrazili određenu tjeskobu:

- Živci čine svoje, ali sretan sam što mogu putovati s momčadi. Drago mi je što ću vidjeti Europu i imati priliku zaigrati protiv Bayerna. Ako me trener odabere, navijači mogu biti sigurni da sam spreman čuvati najbolje nogometnog svijeta - izjavio je stoper Edson Silva, a sličnog su razmišljanja i ostali članovi 'tricolora' kojima je ovo prvi nastup u Europi.

U Münchenu su imali vremena za samo jedan trening namijenjen razgibavanju nakon dugog puta od Sao Paula do Münchena koji je trajao oko 17 sati. Njemački mediji ostali su iznenađeni nedolaskom Lucija kojeg su najviše isticali pri svakom spomenu brazilske momčadi još od trenutka najave njihovog sudjelovanja na turniru. Iskusni branič maknut je iz momčadi zbog nediscipline kako je to Paulo Autuori objasnio na tiskovnoj konferenciji dodavši da je vlastite interese stavio iznad momčadi:

- S Luciom sam radio 1999. u Internacionalu, a sada smo se opet sreli u Sao Paulu. Kao trener, uvijek moram donositi odluke, jednostavne ili teške, dramatične ili ne. Postoji jasna razlika između potrebe kluba i osobnih želja. Na nesreću, Lucio je dao prioritet vlastitim interesima i moja je odluka to što nije igrao protiv Corinthiansa i zašto nije s momčadi ovdje. Odluka mora biti prihvaćena jer je najvažnije zdravlje momčadi i svlačionice.

Nije ovo prvi put da je Lucio udaljen iz momčadi ove godine, a osim njega Brazilci su u Europu stigli i bez ozlijeđenih napadača Luisa Fabiana i Neguebe koji još nije u optimalnom fizičkom stanju, dva lijeva beka Clementea Rodrigueza i Carleta (uz Corteza koji je već prije prešao u Benficu) te zadnjeg veznog Denilsona. Izostankom Lucija obranu će činiti Rafael Toloi i Paulo Miranda, a na lijevog beka će Reinaldo koji tek u nedjelju odigrao prve prvenstvene minute u novom dresu. Osim povratnika Aloisija koji će zamijeniti Ademilsona, ostatak momčadi trebao bi biti identičan onoj koja je nastupila protiv Corinthiansa.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku